Hadi'de dün, 730 binden fazla kişi 60 bin TL için yarıştı

Hadi'de dün, 730 binden fazla kişi 60 bin TL için yarıştı

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Summit 2018'de "Viralden Liderliğe Mobilin Dünyası" adlı panelde, Letgo'dan Onur Kavak ile birlikte Hadi'den Emre Ulusoy da konuğumuz olmuştu.

Emre Ulusoy, 4,5 ayda 4,5 milyon kullanıcıya ulaşan Hadi'nin dikkat çeken rakamlarını Webrazzi Summit katılımcılarıyla paylaşmıştı. Ortalama 700 bin kişiyi, en az 15 dakika boyunca ekrana kilitlemeyi başararak dijital reklamcılık alanında kendine önemli bir avantaj yaratan Hadi'de dün, Paycell katkılarıyla 60 bin liralık bir yarışma düzenlendi. Merve Toy'un sunuculuğunu üstlendiği yarışmada ilk kez aynı anda 730 bin kişi yarıştı. Hadi bu rakamla birlikte yeni rekorunu da kırmış oldu.

Yarışmada genel kültür sorularının yanında, Paycell ile ilgili, öncesinde Paycell reklamını tüm kullanıcılara izleten bir soru da soruldu. Bu örnekten de Hadi'nin dijital reklamcılıkta önemli bir seviyede olduğunu görebiliyoruz. Zira reklamın yer aldığı ikinci soru sırasında birçok kullanıcı oyunun içinde aktif olarak bulunuyordu ve aktif olan tüm kullanıcılar Paycell reklamını izlemiş oldu.

Yarışmada kullanıcıları en zorlayan soru ise "Hangisi William Shakespeare’in eserlerinden biri değildir?" sorusu oldu. Şıklar arasında yer alan Operadaki Hayalet'i seçmeyen 440 bin 834 kişi yarışmadan elenmiş oldu. Fakat bir sonraki soruda joker haklarını kullanan yarışmacıların da yarışmaya devam edebildiğini hatırlatalım.

1939 yılında, radyoda uzaylıların istilasını anlatan ve bununla insanlar arasında kargaşanın yaşanmasına neden olan yazarın sorulduğu soruda, yönetmen ve oyunculuğuyla ön plana çıkan Orson Welles cevabı da birçok kişinin elenmesine neden oldu. Son soruda ise "Hangisi diğerlerinden daha önceki bir dönemde yaşamıştır?" sorusu soruldu ve 60 bin TL, Süleyman Çelebi cevabını veren 36 bin 223 kişi arasında dağıtıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.