Mobilde liderliğe oynayan Hadi ve Letgo deneyimlerini aktardı

Viralden liderliğe mobilin dünyasını, Ahmet Buğra Ferah moderatörlüğünde Hadi'den Emre Ulusoy ve Letgo'dan Onur Kavak'la konuştuk.
Mobilde liderliğe oynayan Hadi ve Letgo deneyimlerini aktardı

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2018, dikkat çekici konularıyla devam ediyor. E-ticaretten dijital pazarlamaya, blockchain teknolojilerinden yapay zekaya, yatırım ekosisteminden finansal teknolojilere ve e-spora kadar birçok konu başlığı konferansımızda ele alınıyor.

Hadi'nin Webrazzi'ye özel yarışması ile öğleden sonraki oturumlara başlayan Webrazzi Summit dikkat çeken bir oturuma ev sahipliği yaptı. Mobil teknolojiyle birlikte mobil de hayatımızın her alanında yanımızda yer alıyor. Mobil cihazlar, kimi zaman boş vakitlerimizi doldurmamıza yardımcı olurken, çoğu zaman işlerimizi kolaylaştırmamıza ve zamandan tasarruf etmemize yardımcı oluyor. Bu kapsamda viralden liderliğe mobilin dünyasını, Ahmet Buğra Ferah moderatörlüğünde Hadi'den Emre Ulusoy ve Letgo'dan Onur Kavak'la konuştuk.

Günde 700 binden fazla kişiyi tek bir ekrana kilitlemeyi başaran Hadi, Emre Ulusoy'un anlattıklarına göre 700 bin kişi mobil uygulamada 15 dakika boyunca gözünü ekrandan ayıramıyor. Bu da dijital reklamcılık alanında Hadi'ye ciddi bir avantaj sağlıyor. Bu sebeple markaların Hadi'ye dijital bütçesiyle değil, televizyon bütçesiyle bakılması gerektiğini söylüyor. Çünkü uygulamada bulunan her alan (başlangıç ekranı, elendiniz ekranı gibi) reklam platformu olarak kullanılabiliyor. 4,5 ayda 4,5 milyon kullanıcıya ulaşması ile dikkat çeken girişimin başarısı oldukça dikkat çekici.

Letgo'nun ülke müdürü Onur Kavak, paneldeki konuşmasına Türkiye'de ikinci el eşya alışkanlığının olmayışıyla başladı. Letgo ise bu alışkanlığı denetlemek istiyor ve bu kapsamda mobilin önemli olduğunu söylüyor. Mobilin herkes tarafından ulaşabilir olması da bu hedefin önünü açıyor. Letgo, ürünleri listelerken yapay zekadan faydalanıyor. Listelenecek ürünün fotoğrafı çekildiği anda yapay zekanın yardımıyla ürünün kategorisi, ne olduğu otomatik olarak ekranda beliriyor ve bu da o ürünün 3 saniye gibi kısa bir sürede listelendiği anlamına geliyor.

Globalde 100 milyon indirmeyi geçen Letgo'da yaklaşık 400 milyon ürün listeleniyor. Ülkemizde ise 22 milyonun üzerinde ilan bulunuyor ve buna her gün 5 milyon ilan ekleniyor. Türkiye'de kendi kategorisinde en çok indirilen uygulama olan Letgo, en çok indirilen uygulamalar arasında da ilk 5'te yer alıyor. Onur Kavak, Letgo'nun ülkedeki hedefini inovasyonları artırmak ve araba dikeyinde artış olarak açıklıyor.

6-7 yıl içinde minimum düzeyden günümüzdeki seviyesine ulaşan mobil, gelecek dönemde çok daha farklı ve interaktif boyutlara ulaşacağını da bu panelimizin sonunda söylemek mümkün duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.