Sebahattin Yaman: Yerli teknolojinin küresel yolculuğunu anlattı

General Mobile yönetim kurulu başkanı Sebahattin Yaman, hem General Mobile özelinde hem de akıllı telefon pazarı için önemli açıklamalarda bulundu.
Sebahattin Yaman: Yerli teknolojinin küresel yolculuğunu anlattı

Türkiye’nin en etkili internet konferansı olan Webrazzi Summit 2018 tüm hızıyla devam ediyor. Webrazzi Summit 2018'in konuşmacıları arasında yer alan General Mobile yönetim kurulu başkanı Sebahattin Yaman, hem General Mobile özelinde hem de akıllı telefon pazarı için önemli açıklamalarda bulundu.

Arda Kutsal ile yaptığı söyleşide yerli teknolojinin küresel yolculuğu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yaman, dünyada 34 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi. 2017'nin sonunda üretimlerini Türkiye'ye taşıdıklarını belirten Yaman, tüm üretimi ülkemizde yaptıklarını da dile getirdi.

Ar-ge, üretim ve dizaynın tamamen Türkiye'de gerçekleştiğini belirten Yaman, gençlerle birlikte Türkiye'nin akıllı telefon pazarında iddialı bir konuma gelebileceğini belirtti. General Mobile GM 9 Pro modelinin dünyanın en iyi on akıllı telefon kamerasından ve ses sisteminden birine sahip olduğunu dile getiren Yaman, amaçlarının ilk etapta dünyanın ilk 10 akıllı telefon markası olmayı hedeflediklerini belirtti.

Hedef ilk 10'a girmek

İlk ona girdikten sonra önümüzdeki beş yıl içinde ilk 3 markadan biri haline gelmek istediklerini de belirten Yaman, şu an için General Mobile'ın Türkiye'de en başarılı 3. akıllı telefon markası olduğunu da dile getirdi. Herkesin beğenisini kazanacak bir marka oluşturmak istediklerini de sözlerine ekleyen Yaman, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin en çok pazar payına sahip akıllı telefon firması olmayı hedefliyor.

Özellikle yurt dışında Almanya ve Hollanda'da başarılı olduklarını dile getiren Yaman, üniversiteler ile iş birlikleri yaptıklarını da sözlerine ekledi. Hem iş hem de sosyal hayatın artık mobil odaklı olduğunu belirten Yaman, gençlerin bu ekosistem üzerinde çalışmaları gerektiğini ve devletin bu konuda gençlere destek olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.