Dünyanın ilk sosyal insansı robotu Pepper, İngiliz Parlamentosu'nda konuştu

Dünyanın ilk sosyal insansı robotu Pepper, İngiliz Parlamentosu'nda konuştu

Günlük yaşantımızda robotların giderek artan varlığına tanık oluyoruz. SoftBank Robotics'in ilk sosyal insansı robotu Pepper, İngiliz Parlamentosu'nda bir oturuma katılarak, kendisine yönlendirilen yapay zeka ve Endüstri 4.0 hakkındaki soruları yanıt verdi.

Yaşlı insanlara yardım etmek için tasarlanan robot, videoda nazik bir ses tonu ile kendisini tanıtıyor. Guardian'da yer alan videoda, robotların teknolojiyi sürdürmede önemli bir rol oynayacağını söyleyen Pepper, bunun için insanlara özgü olan sosyal becerilere ihtiyaç olduklarının altını çiziyor.

Sözlerine, teknolojinin daha önce hiç görülmeyen şekilde kullanıldığını söyleyerek devam eden Pepper'a, bu alanda yarının işçileri tarafından yeni bir düşünce tarzına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Fikirleri fark edebilecek ve geleneksel inovasyonlardan teknolojik yeniliklerden değer elde etmek için düşünebilen insanlara ihtiyacımız olacak."

Pepper, Caress adlı üç yıllık uluslararası araştırma projesinin bir parçası. Projede, yaşlı insanlara yönelik bakımı sağlamada  yardımcı olmak için dünyanın ilk kültürel farkındalık taşıyan robotları geliştiriliyor.

İngiltere'de Middlesex Üniversitesi'nin ilk robot sakini olan Pepper,  insan yüzlerini ve temel insan duygularını tanıyabilen dünyanın ilk sosyal insansı robotu. Son olarak Pepper'ın  ilkokul çağındaki çocukların öğretimini içeren bir projede Middlesex Üniversitesi'ndeki öğrencilerle de birlikte çalıştığını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.