Araç çağırma uygulaması Careem, 200 milyon dolar yatırım aldı

Araç çağırma uygulaması Careem, 200 milyon dolar yatırım aldı

Araç çağırma uygulaması Careem 200 milyon dolar yatırım aldı. 2012 yılında kurulan girişim, Orta Doğu bölgesinde Uber'e karşı güçlü bir rakip olarak görünüyor.

200 milyon dolar, 500 milyon doları aşması beklenen yeni bir fonlamanın sadece bir parçası olarak kayıtlara geçiyor. Mevcut yatırımcılardan gelen yatırım ile girişim, bulunduğu pazarlardaki çalışmalarını güçlendirmek istiyor. Zira, geçtiğimiz günler Mısır'da toplu taşıma hizmetini başlatan girişim, geçtiğimiz şubat ayında RoundMenu'yü satın alarak yemek dağıtım servis ağını büyütmüştü.

Careem'in CEO'su ve kurucu ortağı Mudassir Sheikha ise “İnternet tabanlı hizmetler, tüketici internet fırsatlarının çok büyük ve bakir kalan bölgelerimizde derin ve olumlu bir etki yaratıyor. 30 milyon kullanıcısı olan Careem, dikeyde büyüyerek, bu fırsatı değerlendirmek için benzersiz bir konuma sahiptir. Mevcut yatırımcılarımızın vizyonumuzu destekleyecek ilk ilave sermayeyi yaptıklarından memnunuz ve minnettarız.” dedi.

Bu arada girişimin arkasında Alman otomobil üreticisi Daimler ve Çin'in en büyük mobil taşımacılık uygulaması DiDi Chuxing'in olduğunu hatırlatalım. Dubai merkezli girişim, birçok Orta Doğu şehrinde rakibi Uber ile başa baş mücadele ederken, Wall Street Journal'ın haberine göre, şirketin değerlemesi  120 milyar dolar.

Gelecek yıl halka açılması beklenen Careem, 14 ülkede 120'den fazla şehirde hizmet veriyor. Uygulama, Türkiye'de de İstanbul, Adana ve Bursa'da kullanıma açık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.