LinkedIn şirketlerin çalışan bağlılığını arttıran Glint'i satın aldı

LinkedIn şirketlerin çalışan bağlılığını arttıran Glint'i satın aldı

600 milyon kullanıcıya sahip olan LinkedIn, platformdaki kullanımı yaygınlaştırmak için şirketlerin çalışan bağlılığını arttırmayı hedefleyen girişim Glint'i satın aldı. Anlaşmanın detayları ise henüz kimseyle paylaşılmadı.

Yine de Glint'in aldığı yatırım ve değerlemeler aklımızda rakamsal varsayımlar oluşturabiliyor. Son iki yılda kapanışı 27 milyon dolar ve 20 milyon dolar ile yaptığı yatırım turları dahil olmak üzere, şirket toplamda 80 milyon dolara yakın yatırım aldı. Aynı şekilde Glint'in son yatırım turunda 220 milyon dolar değerleme aldığını da söyleyelim. Üstelik şirketin yatırımcıları arasında Bessemer Venture Partners, Norwest Venture Partners, Shasta Ventures ve Meritech Capital Partners yer alıyor.

LinkedIn ve Glint paylaştıkları bir blog gönderisiyle bu satın almayı duyurdu.LinkedIn'in Yetenek Çözümleri Başkan Yardımcısı Daniel Shapero ise yaptığı açıklamada Glint ekibinin LinkedIn'e katılacağını ve  Glint'in kurucusu ve CEO'su Jim Barnett'in altında çalışacağını belitti.

LinkedIn'in çıkışından itibaren en çok zorlandığı konu platformundaki bağlılığı ve etkileşimi arttırmak olmuştu. Bu durum gelir kaynaklarına da doğrudan etki ediyordu. Şu anda LinkedIn'in gelir kaynakları premium üyelik, işe alım (Yetenek Çözümleri) ve Lynda.com üzerinden eğitim ürünlerine dayanıyor.

Şirket Glint sayesinde kullanıcılara halihazırda sunduğu eğitim, CRM ve yetenek içgörülerinden daha fazla hizmet sunabilir. Şimdilik işletmeler tarafından işe alım sürecinde kullanılan LinkedIn, Glint ile birlikte girişimin şu anda sunduğu Çalışan BağlılığıÇalışan Hayat Döngüsü Yönetici Etkinliği, ve Ekip Etkinliği gibi araçlardan faydalanabilir.

Bu noktada Glint'in çalışma prensibini biraz açmakta fayda var. Çalışan anketlerini değerlendiren Glint, bu anketleri makine öğrenmesi kullanarak analiz ediyor, anketleri doğal dil işlemeye tabi tutuyor ve sonucunda öngörüsel çözümlemeler yapıyor.  Glint hazırladığı raporlarda, çalışanların yönetim, maaş ve şirket kültürü hakkında ne hissettiğini ortaya koyuluyor. Sonrasında ise şirketlere kendi puanlarını nasıl yükseltebileceklerine dair öneriler sunuyor.

Tüm bu sürecin sonunda çalışanların bağlılığı artırılırken şirketlerin işe alma ve işten çıkarma masraflarının düşürülmesi amaçlanıyor.

LinkedIn de kullanıcılarına çözümler sunmakta oldukça başarılı. Eğitim ürünleriyle çalışanların kariyer gelişimine odaklanmasını sağlayan şirket, Glint ile birlikte bu eğitimlerin geri bildirimlerini toplayarak platformundaki bağlılığı arttırabilir. Bu arada Glint'in LinkedIn birleşmesi nedeniyle şimdiye kadar sunduğu hizmetleri sonlandırmayacağını da belirtelim.

Bu hafta Facebook'un çevrimiçi mülakat şirketi Refdash ekibini satın aldığını düşündüğümüzde, LinkedIn'in Glint satın almasıyla şirketlere ve kendi platformuna Facebook'tan daha fazla şey kattığını söylemek mümkün. Bu noktada LinkedIn'in ana şirketi Microsoft'un deneyiminden faydalandığı da aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.