Facebook, iş ilanlarında online mülakat için Refdash'ı ekibe dahil etti

Facebook, iş ilanlarında online mülakat için Refdash'ı ekibe dahil etti

Yakın zamanda İş Fırsatları özelliğini ülkemizde de yayına alan Facebook, LinkedIn'i yerinden etmek için çevrimiçi mülakat girişimi Refdash'in ekibini işe aldı. Yazılımcıların bir işe başvurmadan önce profesyonellerle çevrimiçi mülakat yapmasını sağlayan Refdash, adayları uygun işlere yönlendirdiriyor ve onlara geri bildirimlerde bulunuyor.

Facebook'un İş Fırsatları özelliği üzerinde çalışacak olan Refdash ekibi, geçiş sürecinde kendi platformlarını da açık tutmaya devam edecek. Ancak girişim, paylaştığı blog gönderisinde  mülakat hizmetlerini iyileştirmek için bir süreliğine askıya alacağını da duyurdu.

Ekibin aynı blog gönderisinde farklı endüstrilerde ve iş dikeylerinde daha geniş bir topluluğa etki edeceğini belirttiğini de söyleyelim. Aslında bu açıklama Facebook'un Refdash ile ilgili hedeflerini de ortaya çıkarıyor. Zira Refdash ekibi, Facebook'un benzer bir araç yaratmasına kolaylıkla yardımcı olabilir. Böylece Facebook İş Fırsatları üzerinden mülakata giren adaylar, bir kaç farklı işveren tarafından değerlendirilebilir. Üstelik bu hizmet sadece yazılım geliştirme alanında değil, perkande veya müşteri hizmetleri gibi alarlarda da unulabilir.

Bu noktada Facebook'un en büyük avantajının, hali hazırda İş Fırsatlarına bakan bir kitleye sahip olması olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu kitle aktif olarak iş arayışında da değil. 2017'nin ilk aylarında piyasaya sürülen iş fırsatları özelliği, ilk etapta mavi yakalı işçilere uygun iş ilanlarına odaklanmıştı. Böylece özellik,  hizmet ve perakende sektörünün durmaksızın devam eden iş arayışına cevap veriyordu.

Bu anlamda Refdash ekibinin bu anlayışı değiştirebiliceğini de söyleyelim. Deneyimi sayesinde teknik pozisyonlar için işe alımı destekleyebilecek olan Refdash, aynı şekilde bilgisayar programcıları gibi yüksek beceriye sahip çalışanları da yeni işlerle buluşturabilir. Böylece Facebook, İş İlanı veren şirket profilini yukarı taşırken reklamlar için daha fazla ödeme alabilir. Bu da bizlere şimdiye kadar  LinkedIn'e ayrılan reklam gelirlerinin Facebook'a aktarılabileceğini gösteriyor.

Bu arada Facebook, Refdash ile kurduğu bu ilişkinin satın alma olmadığını belirtiyor. Aynı şekilde herhangi bir yetenek ya da hizmet satın alma anlaşması da söz konusu değil. bu hafta Refdash ekibinin Facebook'ta işe başlamasının ardından iki şirketi de nelerin beklediği ise şimdilik belirsizliğini koruyor. Yine de liderlerinin Facebook kampüsünde yer almasıyla birlikte Refdash'in kapanması olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.