Alman fintech N26 İngiltere pazarına açılıyor

Alman fintech N26 İngiltere pazarına açılıyor

Berlin merkezli yeni nesil ve sadece mobil bankacılık girişimi N26 hedefleri doğrultusunda yeni pazarlara açılmaya başladı. Kurulduğu 2013 yılından bu yana Avrupa odağında 1,5 milyon müşteriye erişen N26, şimdi ise İngiltere'de bankacılık faaliyetlerine başlayacak.

Almanya'daki bankacılık lisansı ile İngiltere'de hizmet vermeye hazırlanan N26, Avrupa Birliği avantajlarından yararlanıyor olsa da Brexit'e rağmen İngiltere pazarını seçmesi önemli. Çünkü girişim Brexit ve sonrasında özellikle regülasyonlar konusunda zorlanabilir. Ancak girişimin aldığı yatırımlardan sonra büyük pazarlara yönelme hedefinde olduğu biliniyordu.

N26, Avrupa sınırlarını aşmaya çalışarak dünya genelinde başarılı olan global bir mobil bankacılık girişimi olmaya aday olacak. Son olarak 160 milyon dolar yatırım alan N26'nın toplamda aldığı yatırımın 212 milyon doları aştığı biliniyor. Bu da N26'nın arkasındaki itici güç ve şimdiye kadar işlerin iyi gittiğini gösteriyor. N26, İngiltere pazarında bankacılık hizmeti vermeye başladığı anda bekleme listesine giren 50 bin İngiliz müşteriyi de hemen bünyesine katacak. Bu da N26 için iyi bir başlangıç olacak gibi gözüküyor.

Sonraki durak ABD

N26'nın bir sonraki durağının ise ABD olacağı yüksek sesle telaffuz ediliyor. N26'nın ABD pazarına çıkışı ise 2019 yılının ilk çeyreği olarak hedeflenmiş. N26'nın İngiltere'deki müşterilerine hemen sunmaya başlayacağı ürünler arasında vadesiz hesaplar ve kredi kartları bulunacak. Test fazları bittiğinde ise N26 İngiltere'de Kasım ayı itibariyle diğer ürün ve servislerinin de sunumunu yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.