Twitter, Londra ofisine tweet atarak iş başvurusunda bulunulmasını sağlıyor

Twitter, Londra ofisine tweet atarak iş başvurusunda bulunulmasını sağlıyor

Twitter, Londra’daki merkezinde çalışmak isteyenlere kendi platformu üzerinden başvurma şansı veriyor. Twitter üzerinden atacağınız tweetleri özgeçmiş olarak kabul eden şirket, işe alma sürecinin değişmesini gerektiğini vurguluyor.

Yapılan araştırma ve anketlerin ışığında Twitter İngiltere, Londra merkezinde beş kişiye özel bir iş deneyimi fırsatı sunmaya karar verdi. Twitter İngiltere, bu pozisyona başvuruyu sadece Twitter üzerinden atılan tek bir tweetle kabul ediyor.

Elemeyi geçen adaylar; Pazarlama, Mühendislik, Ürün, Pazarlama, Satış, İşe Alım ve Twitter Moments da dahil olmak üzere Twitter İngiltere'deki bir çok farklı departmanı deneyimlediği bir gün geçirecek. Bu fırsat sayesinde adaylar,  kodlama gibi  özellikle ilgilendikleri ya da daha kapsamlı bir şekilde araştırmak istedikleri bir iş alanını da belirtebilecek.

Eğer siz de bu fırsattan faydalanmak isterseniz #OneTweetCV hashtagini kullanarak @TwitterUK'a tweet atabilirsiniz. Başvuru yapacak olan adayların, Twitter’ın anketler, GIF’ler, videolar, fotoğraflar ve anlar gibi tüm ürün özelliklerinden yararlanması tavsiye ediliyor.

#OneTweetCV için son başvuru tarihinin 15 Ekim olduğunu belirtelim. Sadece 18 yaş üstündeki kişilerin başvurusunun kabul edileceğini de söylemekte fayda var. Twitter başvurular alındıktan sonra 2018'de planlanan iş tecrübesi ile başarılı adaylarla zaman içinde görüşüleceğini söylüyor.

Twitter İngiltere Kıdemli Uzmanı Jessica Mansell'in başvuru sahiplerine sunduğu öneriler ise şu şekilde:

1) Kişiliğinizi sergileyin - bir Tweet artık sadece 280 karakterden ibaret değil. Hayalinizdeki işverenin dikkatini çekmek için görüntüleri, emojileri, konuları ve daha fazlasını kullanın.

2) Moda sözcükleri atlayın - gerçek hayatta söylemeyeceğiniz şeyleri neden Twitter'da söyleyeceksiniz? Sadece "merhaba" deyin!

3) Üç C'yi hatırlayın - Clear, Concise, Creative (Net, kısa, yaratıcı)

4) Otantik olun. Bu dikkat çekecektir.

5) Nereye başvurduğunuzu bilin. Twitter yeteneklerle dolu yaratıcı bir yer, bu yüzden özgeçmişinizi kültüre uyum sağlayacağınızı göstermek üzere uyarlayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.