Berlin merkezli FinTech girişimi N26, C serisinde 160 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli FinTech girişimi N26, C serisinde 160 milyon dolar yatırım aldı

"Biz Mobil Bankanın ta kendisiyiz. Vizyonumuz, tüm dünyanın severek kullandığı bir banka inşa etmektir. Teknoloji ve tasarım, yaptığımız her şeyi güçlendirir."  N26'nın web sitesinde yer alan bu sözler, o ve onun gibi girişimlerin dünyasına küçük bir paragraf açıyor.

Bugün, insanların sevdiği ürünleri tasarlamak, teknolojiden güç almak, tüketicinin her an her yerde iletişim kurabileceği mobil bir ürün yaratmak, Berlin merkezli birçok girişim gibi N26'nın da başarısında büyük rol oynuyor.

FinTech girişimi, son olarak C serisi yatırımları ile pazardaki yerini güçlendirdi. Şirket, Allianz Group'un dijital yatırım birimi olan Allianz X ve Çin'deki servis sağlayıcılarından Tencent Holdings'den 160 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Böylelikle toplam yatırımını 210 milyon doların üzerine çıkaran girişim, önemli bir kilometre taşını da tamamladı. Zira bu fonlama, N26’nın özellikle ABD ve Birleşik Krallık'taki küresel büyüme stratejisini ve ürün vizyonunu hızlandırması için önemli.  Öte yandan yatırımlar, Avrupa'daki mevcut pazarlara ürün geliştirmek için de büyük bir rol oynayacak.

N26, piyasaya sürüldüğü tarih Ocak 2015'ten beri, 850.000'den fazla müşteri ile çalıştı. En hızlı büyüyen Avrupalı fintech girişimlerinden biri olan şirket, 2020 yılı sonuna kadar 5 milyondan fazla müşteriye ulaşmak istiyor. Mobil Banka'nın işlem hacmi de oldukça iyi. N26, bugüne kadar işlem hacmini 9 milyar Avro'nun üzerine çıkardı. Girişim, 2018 sonunda ise işlem hacmini 13 milyar Avro'nun üzerine çıkarmayı planlıyor.

N26 kurucuları, yapay zekanın geleceğini banka müşterinin ihtiyaçlarına daha uyumlu hale de getirmek istiyor. Özellikle Avrupa'daki geleneksel perakende bankaları arasında halen eksik olan bu teknoloji ile müşteri sorunlarını çözebileceklerine inanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.