YouTube'dan masaüstü canlı yayınları için önemli güncelleme

YouTube'dan masaüstü canlı yayınları için önemli güncelleme

Platformu arayıcılığı ile yapılan canlı yayınların artmasını hedefleyen YouTube, masaüstünden canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılarının işini kolaylaştıracak. Bugün yayınlanan yeni bir özellik sayesinde herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duyulmadan masaüstünden canlı yayın yapılabilecek.

Hatırlatmak gerekirse YouTube'da masaüstünden canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar encoder yüklemeleri gerekiyordu. Encoder yazılımı masaüstü, kamera ve mikrofondan YouTube'a canlı içerik göndermek için kullanılıyordu. Hatta Google'ın konuyla ilgili onaylanmış cihaz ve yazılımları bir araya getirdiği bir listeye sahip olduğunu da ekleyelim.

Android kamera uygulaması canlı yayın seçeneği gelecek

Bugün kullanıma sunulan özellikle birlikte www.youtube.com/webcam adresinden "Canlı yayını başlat" seçeneğine tıklayarak herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan kolayca canlı yayın başlatabilirsiniz. Fakat bu özelliğin şimdilik sadece Chrome internet tarayıcısı için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim.

Gelecekte "Canlı yayını başlat" özelliğini diğer popüler internet tarayıcıları için sunmayı da hedefleyen YouTube, geçtiğimiz dönemlerde Asus, LG, Motorola, Nokia ve Samsung ile anlaşarak akıllı telefonların kamera uygulamalarına direkt canlı yayın özelliği sunmuştu.

YouTube'daki canlı yayınların artması için pek çok çalışma yapan Google'ın Android kamera uygulaması için çeşitli planları olduğunu da belirtelim. Gelen haberlere göre Google, önümüzdeki süreçte Android kamera uygulamasına YouTube'dan canlı yayın başlat seçeneğini eklemeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.