İhracat desteklerinin anlaşılması için devlet destekli yeni bir platform: Kolay Destek

İhracat desteklerinin anlaşılması için devlet destekli yeni bir platform: Kolay Destek

Ekonomi Bakanlığı, ihracat desteklerinin kolay anlaşılması ve evraklara erişimde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için kolaydestek.gov.tr sitesini hizmete açtı. Kolay Destek, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen 14 farklı desteğin daha kolay ve anlaşılır biçimde sunulmasını amaçlıyor.  İhracat yaparken müşteri bulmaktan yurt dışında reklam vermeye, fuarlara katılmaktan şirketlerin müşterileri için uygun kredi bulmaya kadar sayısız desteği bünyesinde barındırıyor.

Şirketlerin mevzuata erişmede, anlama ve yorumlamada zorluklar yaşadığı, başvuru yapmada güçlük çektikleri, bazı firmaların başvuru yapsalar bile desteklerden faydalanamayacaklarını düşündüklerinin ortaya çıkmasıyla açılmasına karar verilen Kolay Destek'te yurt dışında müşteri bulmak, müşteri tanıtmak ve pazarı öğrenmek, ürün kalitesi ispatı, müşteriye uygun kredi, küresel firmalarla çalışmak ve e-ticaret sitelerine üye olarak mal satmak gibi birçok konu, alt başlıklarıyla birlikte irdeleniyor. Sitede yer alan her destek, görsel olarak açıklanıyor. Belgeler, firmalara hazır sunuluyor. Firmaların tek yapması gereken, gerekli belgeleri indirerek, sitenin yönlendirdiği yere başvurularını yapmak ve destek ödemelerini almak kalıyor.

Kolay Destek'i biraz incelediğimizde anlatılmak istenenlerin detaylı ve kademeli bir şekilde verildiğini görüyoruz. Örneğin "Müşterimi tanımak ve pazarımı öğrenmek istiyorum" başlığına girdiğinizde sizi dört adet alt başlık karşılıyor; Müşterilerimi ve rakiplerimi tanımak istiyorum, markamın bilinirliğini ölçmek istiyorum, satış kuralları ve uygulamalarını öğrenmek istiyorum, yurt içi fuar desteği.

Diyelim ki bu maddelerden Yurt içi fuar desteği'ni seçtiğiniz. O noktadan sonra sizi maddeler halinde detaylı bir anlatım bekliyor. Bu destekle kazanılacaklar, bilinmesi gerekenler, adım adım yurtiçi fuar desteği, başvuru belgeleri, daha fazla bilgi için yardımcı olabilecek yerler gibi bilgiler açık açık anlatılıyor.

Kolay Destek, bu açık anlatımlarla adının hakkını veriyor ve ihracat yapan şirketlerin destek almasının da yolunu açıyor.

Başvuruda e-imza dönemi başlıyor

Diğer taraftan, 1 Nisan'dan itibaren yapılacak ihracat destek müracaatları, firmaların kayıtlı elektronik posta (KEP) adresleri üzerinden elektronik imzalı olarak elektronik ortamda alınmaya başlanacak. Bu tarihten itibaren kağıt ortamında yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Bu uygulamanın hayata geçirilmesinin nedeni ise başvuru süreçlerini hızlandırmak ve devlet desteklerinde hizmet kalitesini artırmak olarak açıklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.