Instagram COO'su Marne Levine, kurucu ortakların ayrılığını yorumladı

Instagram COO'su Marne Levine, kurucu ortakların ayrılığını yorumladı

Geçtiğimiz hafta Instagram kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger'ın Facebook'tan ayrılışını sizlere aktarmıştık. Instagram'ın Facebook'a dönüşmesi konusunda anlaşmazlıkların dile gelmesini sağlayan bu ayrılık, milyarlarca kullanıcıyı da uygulamanın geleceği ile ilgili merakta bıraktı.

Bir etkinlikte bu konuyla ilgili konuşan Instagram COO'su Marne Levine, Instagram'ın emin ellerde olduğunu vurguladı. Bu arada Levine'in de Instagram'daki pozisyonundan ayrıldığını belirtelim. Şimdilik Instagram'daki görevini sürdürmeyi devam ettiren Levine, Facebook'ta küresel ortaklık ve iş geliştirme tarafını üstlenecek.

Kurucu ortaklakların şirketten ayrılmasına üzüldüğünü belirten Levine, "bu hepimiz için büyük bir kayıptı" dedi. Systrom ve Krieger'ı kendi mentoru ve yakın arkadaşı olarak gördüğünü söyleyen Levine, Facebook ve kurucular arasındaki anlaşmazlıklara dair soruları yanıtsız bıraktı. Yine de Systrom ve Krieger'ı "ürün vizyonerleri" olarak tanımlamayı ihmal etmedi.

Levine, aynı şekilde Instagram'ın geleceğinin sağlam olduğunu da belirtti.

Systrom ve Krieger'ın uygulamanın geleceği için ayrıldığını söyleyen Levine, açıklamalarında ikilinin bu işi yönetmek için doğru liderler olup olmadıklarını sorguladıklarını ifade etti. Levine, her ne kadar beklenmedik bir gelişme gibi görünse de kurucu ortakların 6 yıl boyunca Facebook bünyesindeki Instagram'da çalıştıktan sonra bir sonraki adıma geçmek istemelerinin doğal olduğunu söyledi.

Levine, Facebook ve Instagram ilişkisinde Facebook'un uygulama üzerindeki olumlu etkilerine de atıfta bulundu. Facebook'un Instagram'ı satın aldığında yalnızca 13 çalışanı olduğunu ve gelir modelinin bulunmadığını belirten Levine, uygulamanın bugünkü durumuna dikkat çekti. Bugün Instagram'ın bir milyardan fazla kullanıcısı, 2 milyon aktif reklam veren ile başarılı ve büyüyen bir ticari faaliyeti ve dünya çapında binden fazla çalışanı olduğunu söyleyen Levine, uygulama için "Bugün çok farklı bir yerde" dedi.

Açıkçası Facebook'ta yeni bir role kavuşan Instagram COO'su Marne Levine'ın, şirket hakkındaki olumsuz söylentilere değinmemesi doğal karşılanabilir. Yine de Levine'ın anlatımının bıraktığı izlenim gerçek dışı bir olumluluk barındırıyor. Yakın zamanda şirketin yaşadığı güvenlik ihlalinin 50 milyon kullanıcıyı ve Instagram, Oculus gibi şirketin diğer ürünlerini etkilediğini düşündüğümüzde, Facebook'un Systrom ve Krieger ayrılığından daha ciddi problemlere odaklandığını söylemek de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.