Sıkça Sorulan Sorular: WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım?

WhatsApp kullanıcıları sıklıkla biri tarafından engellenip engellenmediğini netleştirmek isteyebiliyor. Bu nedenle Webrazzi TV'de yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular programımızın bu bölümünde WhatsApp’ta biri tarafından engellendiğinizi nasıl tespit edebileceğinizi aktardık.

Eğer biri tarafından engellendiyseniz bunu anlamanızı sağlayan birkaç gösterge mevcut. Bu göstergelere dikkat ederseniz, biri tarafından engellenip engellenmediğinizi daha kolay tespit edebilirsiniz.

WhatsApp'ta engellendiğinizi gösteren faktörler

Öncelikle sizi engelleyen kişinin son görülme veya çevrimiçi durumunu sohbet ekranında göremeyeceğinizi belirtelim. Aynı şekilde bu kişinin profil fotoğrafında yaptığı değişiklikleri de göremezsiniz.

Sizi engelleyen kişiye gönderdiğiniz mesajlar ise her zaman tek bir onay işaretiyle yani mesaj gönderildi ibaresinde kalır; ikinci onay işareti olan mesaj iletildi ise asla görünmez

Son olarak engellenme halinde Arama girişimlerinizin de hiçbirinin gerçekleşmeceğini de söyleyelim.

Her ne kadar başka ihtimaller de olsa, bir kullanıcıda yukarıdaki göstergelerin tümünü görüyorsanız, bu sizi engellediği anlamına gelebilir. 

Bu arada birinin sizi engelleyip engellemediğini doğrudan WhatsApp'tan öğrenmeniz mümkün değil.  Zira şirket, kullanıcıların gizliliğini korumak için bir kişiyi engellediğinizde bunun başkaları tarafından anlaşılamaması üzerine kasıtlı olarak düzenlemeler yaptı.

Bu konuda aklınıza takılan soruları ya da yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.