Gerçek zamanlı senkronizasyon imkanı sağlayan alışveriş uygulaması: Listonic

Listonic, market alışverişini kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı hedefleyen, gerçek zamanlı senkronizasyon özelliği bulunan, paylaşımlı alışveriş listesi olarak faaliyet gösteriyor.
Gerçek zamanlı senkronizasyon imkanı sağlayan alışveriş uygulaması: Listonic

Listonic, market alışverişini kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı hedefleyen, gerçek zamanlı senkronizasyon özelliği bulunan, paylaşımlı alışveriş listesi olarak faaliyet gösteriyor. 2009 yılında, Polonya'da hayata geçirilen girişim, teknolojiden faydalanarak kullanıcılara daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmayı odağına alıyor.

Gelelim Listonic'in kullanımına: Öncelikle uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indiriyorsunuz ve herhangi bir kayıt gerçekleştirmeden platformu kullanmaya başlıyorsunuz. Fakat uygulamanın web ve mobil senkronizasyonundan yararlanmak istiyorsanız üyeliğinizin olması gerektiğini de belirtelim. Listonic'in verilerine göre kişilerin alışveriş listelerini yüzde 70'i daha önce aldıkları ürünlerden oluşuyor. Bu yüzden Listonic önce kullanıcının favori ürünlerini öneriyor. Ayrıca ürünlerin miktarı da artırılıp azaltılabiliyor ve isteyen kullanıcılar listesine ürün eklemek için ses girişi seçeneğini de kullanabiliyor.

Listonic'i kullanmak için sadece mobil cihaz kullanmanız gerekmiyor. İsterseniz girişimin web sitesine girerek de yeni listeler oluşturabiliyorsunuz ve bunu telefona da entegre edebiliyorsunuz. İsteyen kullanıcılar listedeki ürünleri, alışverişi kolaylaştırma amacıyla diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorlar. Listonic'te harcamaları kontrol etme seçeneği de bulunuyor. Kullanıcılar, alışveriş listelerindeki ürünlerin fiyatlarını ekleyince Listonic otomatik olarak toplamı hesaplıyor.

Listonic fikri, Polonya’nın Lodz Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği okuyan Filip Miłoszewski, Piotr Wójcicki ve Kamil Janiszewski isimli üç arkadaş tarafından ortaya atıldı. Beraber yaşadıkları dönemde, alışveriş yaparken alınması gereken ürünleri unutmak, eksik veya yanlış ürünü almak ve zaten sahip oldukları ürünleri tekrar almak gibi sıkça karşılaşılan sorunları fark ettiler. Böylece dijital bir alışveriş listesi oluşturarak bu gibi basit zorlukların üstesinden gelmeyi planladılar. Uygulamayı Polonya’daki çalışmalarının bir parçası olarak tanımladılar ve hatta Listonic ile bir ödül bile kazandılar. Daha sonra gerçekleşen akıllı telefon devrimiyle üç arkadaş bu uygulamayı bir ürüne dönüştürme kararı aldı. Yaklaşık 10 yıl önce faaliyet göstermeye başlayan Listonic ekibinde şu anda 15 kişi görev alıyor.

Listonic'in birden fazla uygulaması bulunuyor. Ana uygulama “Listonic – Akıllı Alışveriş Listesi” 40 farklı dile çevrildi ve birden fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor. Geçen yıl aktif kullanıcı oranı yüzde 400 oranında artan Listonic, 3 milyonun üzerinde insan tarafından indirildi. Uygulamanın aylık ortalama 700 bin aktif kullanıcısı bulunuyor.

Kuruluş aşamasında bir melek yatırımcıdan yatırım alan Listonic, sonraki yıllarda kar oranı oldukça yükselince şirket yönetiminde herhangi bir yardıma ihtiyacımız kalmadığını belirtiyor. Listonic, Fmcg/cmg markalarından reklam gelirleri elde ediyor. Platformun servisi - Grocery Magnet™ birincil ev tipi market tüketicilerine ulaşıyor. Market alışverişi yapan milyonlarca kullanıcıya bannerlar gösteriliyor. Ayrıca Listonic'in Unilever, Mondolez, Danone, Nestle, Metro Group, Carrefour gibi markalarla iş birliği içinde olduğunu da belirtelim.

Şu an broşürlerin ve kuponların bir arada sunulduğu “Aktüel Ürünler Kataloğu & Fırsatları” isimli uygulama üstünde çalışan Listonic ekibi, uygulamayı Türkiye dahil 20 farklı ülkede kullanıma sundu. Teknolojiyi kullanarak alışveriş listelerini daha akıllı ve daha iyi bir hale getirmek isteyen ve bunu yaparken sadeliği kaybetmek istemeyen Listonic, Aktüel Ürünler Kataloğu & Fırsatları uygulamasını da popüler hale getirmeyi gelecek hedefleri arasında sayıyor.

Listonic şimdilik iOS’ta ve Google Play Store'da mevcut ve çok yakın zamanda WearOS için de kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.