Suudi Arabistan'dan, Tesla rakibi Lucid Motors'a 1 milyar dolardan fazla yatırım

Suudi Arabistan'dan, Tesla rakibi Lucid Motors'a 1 milyar dolardan fazla yatırım

Elon Musk'un CEO'su olduğu Tesla'dan uzun zamandır yüz güldüren bir haber gelmiyor. Hali hazırda üretim bandında yaşanan sorunların ardından şirketteki kilit isimlerin istifası ve şirket yüzü Musk'ın düşen itibarı ile Tesla adeta bir çıkmazın içine gömülüyor.

Tesla'ya bir darbe ise yatırımcılarından geldi. Geçtiğimiz Temmuz ayında Tesla'dan yaklaşık yüzde 5 oranında hisse satın alan Suudi Arabistan, Tesla'nın rakibi Lucid Motors'a yatırım yapacağını açıkladı.  'Kamu Yatırım Fonu' ndan gelen (PIF) yatırımın 1 milyar dolardan fazla olması bekleniyor.

Fonda yapılan açıklamada, "Hızlı genişleyen elektrikli araç pazarına yatırım yaparak, PIF uzun vadeli büyüme fırsatlarına, yenilikçiliğe ve teknolojik gelişime destek vermeye ve Suudi Arabistan Krallığı için gelir ve sektörel çeşitliliği desteklemeye başladı." denildi. 

Açıklamada "İşlem, Lucid Motors için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor ve şirkete, 2020 yılında Lucid Air adlı ilk elektrikli otomobilini ticari olarak piyasaya sürmek için gerekli finansmanı sağlayacaktır." sözleri yer aldı. Lucid, 2007 yılında eski bir Tesla başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olan Bernard Tse tarafından kurulmuştu.

Business Insider'da yer alan yazıya göre,  Silikon Vadisi merkezli şirket daha önce 131 milyon dolar yatırım topladı. Tesla'nın en yüksek seviyedeki satış tarafındaki araştırma şirketlerinden olan Nomura Instinet geçen haftaki hisseleri düşürdü ve önemli bir değişiklik olmadan artık yatırım yapamayacağını söyledi. Analist Romit Shah, müşterilere verilen bir notta, "Tesla'nın daha iyi bir lider yüze ihtiyaç duyduğuna ve yönetimde ne olduğunu görene kadar ara vermeye  inanıyoruz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.