Üst yönetim istifa ediyor, Elon Musk tüttürüyor sonuç: Tesla'nın hisse değeri düşüyor

Üst yönetim istifa ediyor, Elon Musk tüttürüyor sonuç: Tesla'nın hisse değeri düşüyor

Elon Musk'ın internetten canlı yayınlanan bir radyo programı sırasında esrar kullanmasının yankıları sürerken üst düzey iki yöneticinin daha şirketten ayrılması hisselerin son 5 ayın en düşük seviyelerine gerilemesine neden oldu.

Elon Musk'ın Tesla'nın tüm hisselerini satın alarak tekrar özel bir şirket yapısına dönüşüm kararı aldığı 7 Ağustos tarihinden beri ise Tesla hisseleri değerinin 3'te 1'ini kaybetti. Yaptığı açıklamadan 17 gün sonra bu kararından vazgeçse de Musk SEC tarafından açılan davalardan kurtulamadı.

Tesla'nın muhasebeden sorumlu başkanı Dave Morton, ise Elon Musk'a geçtiğimiz günlerde istifasını vermiş ve şirketten 1 aydan kısa bir süre sonra ayrılacağını belirtmiş. Morton istifa ederek 4 yıllık bir emeği ve yaklaşık 10 milyon dolarlık hisse kazanma şansını da elinin tersiyle itmiş oluyor. Bu istifayı Elon Musk geçtiğimiz hafta çalışanlarına gönderdiği güncelleme e-postasında paylaştı ve bu açıklamayla beraber hisse değerleri düşmeye devam etti çünkü son dönemlerde Tesla'dan ayrılan üst düzey yöneticilerin sayısı giderek artıyor ve bu da yatırımcıları oldukça tedirgin ediyor.

Tesla'dan ayrılacağı kesinleşen bir diğer üst düzey yönetici ise İnsan Kaynakları Müdürü Gabrielle Toledano oldu. Bir süredir şirketten uzaklaşmış olan Toledano, radikal bir karar alarak geri dönmeyeceğini belirtmiş. Elon Musk'ın gönderdiği e-postada bu durum "Gabrielle Toledano ailesine ve kendine daha fazla zaman ayrıma kararı aldı" şeklinde paylaşıldı.

Geçtiğimiz ay ayrılacağı açıklanan Tesla'nın İletişim Başkan Yardımcı Sarah O’Brien'ın da son günü yine geçtiğimiz cuma günüydü. Büyük şirketler çalışanlarını elde tutma problemleri yaşarken Tesla'da bunun üst düzey seviyesinde yaşanıyor olması oldukça büyük soru işaretlerine neden oluyor.

Elon Musk'ın canlı yayında esrar içtiği -Kaliforniya da esrar kullanmak yasal- viski ile devam ettiği programın yayınlanmasının ardından SpaceX CEO'sunun ABD'nin gizli bilgilerine erişiminin kısıtlanıp kısıtlanmaması gündeme gelmiş olsa da yetkililer böyle bir şeyin şu anda söz konusu olmadığını açıkladılar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.