Instagram'ın gündemi markaları dikey videoları çekmek

Konu "ekrana bakmak" olduğunda, akıllı cep telefonu kullanıcılarının yüzde 90'ı ekranlarına dikey biçimde bakmayı tercih ediyor.
Instagram'ın gündemi markaları dikey videoları çekmek

Konu "ekrana bakmak" olduğunda, akıllı cep telefonu kullanıcılarının yüzde 90'ı ekranlarına dikey biçimde bakmayı tercih ediyor. Bu iddia, DMEXCO 2018'de sahneye çıkan Jim Squires'e ait. Instagram'da Business and Media ekibinin başında bulunan Squires, 12 Eylül'de Köln'de gerçekleştirilen etkinlikte 'Dikey bir dünyada yaşıyoruz' dedi.

1 milyar kullanıcıya ulaşan Instagram, son dönemlerde markaların da büyük ilgisini çekiyor. Squires, konuşmasında Instagram'ın markalar için hikayeler yaratmakda mükemmel bir platform olduğunu vurgularken, özellikle markaların dikey video ve görsel formatlarını kullanarak, tüketicilerin içerik tüketiminde ihtiyaçlarını göz önüne almaları gerektiğini aktardı.

Squires'e göre Instagram'ın hikayeler ve geçtiğimiz Haziran'da piyasaya sürdüğü IGTV özelliği, markalara sınırsız olanaklar sunuyor. Bu özellikler ile daha interaktif bir iletişim isteyen Z kuşağının ilgisini çekerek daha zengin ve kullanıcı deneyimi yüksek içerikler üretilebileceğinin altını çizdi. 

Squires'e göre cep telefonu ekranlarında, dikey bir dünyada yaşıyoruz. Dikey formatlı içerikler kullanıcıların daha fazla etkileşim gösterdiği bir model. Konuşmasında başarıya sahip en iyi markaların "hikaye anlatma" sanatını kavradıklarını aktarırken,  hikayelerini platformun tüm dikey sınırlarına sığdırabildiklerini de söyledi.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz DMEXCO 2018'den gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.