Instagram'ın video platformu IGTV bugün piyasaya sürülüyor

Instagram'ın video platformu IGTV bugün piyasaya sürülüyor

Bir süre önce Instagram'ın, Snapchat’in Keşfet’ine benzer bir video sekmesi yayınlayacağını sizlerle paylaşmıştık. Kısa zamanda  kullanıma açılacak olan bu yeni video sekmesinin adının IGTV olduğu ve Instagram'daki Keşfet sekmesinin bir parçası olarak piyasaya sürüleceği farklı kaynaklar tarafından onaylandı.

Hafta boyu içerik üreticilerle toplantı yapan Instagram, üreticileri uygulamada şu anda kullanılan 1 dakikalık videolar yerine süresi 10 dakikalık YouTube vloglarına yaklaşan içerikler oluşturmaları için teşvik etti. Videoların süresi artık 15 saniye ile 60 dakika arasında değişebiliyor.

IGTV ile birlikte Instagram aslında geleneksel ünlüler yerine web ünlülerine odaklanmış oluyor. Zira eski yayıncılar ve TV stüdyolarının üreteceği içerikler daha doğallıktan uzak bir tavra ve kaliteye sahip olabilir. Bu stratejinin nedeni ise hali hazırda takipçi kitlesi ve dijital içerik anlayışı olan içerik üreticilerinin, IGTV'nin normlarını belirlemesi.

Bu arada Instagram'ın IGTV ismi ve bu video platformunun uygulamanın Keşfet sekmesinde yer alması hakkında bir yorum yapmadığını da ekleyelim. Video platformunun video yükleme arayüzü ise Matt Navara tarafından Twitter'da paylaşıldı.

Daha önce de aktardığımız üzere videoların dikeye uyum sağlayan formatlarda , 4K çözünürlük ve tam ekran ile izlenebilecek olması söz konusu. Her ne kadar videoların kalitesi HBO ya da Netflix yapımlarından uzak olsa da videolar pazarlama açısından değerli araçlara sahip olacak.

Bu anlamda tüm videoların linke yönlendirmek için yukarı kaydır özelliğine sahip olacağını söylemekte fayda var. Böylece içerik üreticiler kullanıcıları web sitelerine, e-ticaret dükkanlarına ve bilet satışına yönlendirebilecek. IGTV'de yer alan uzun formattaki videoların, aynı zamanda popüler videoları derleyerek öne çıkaracağını da hatırlatalım.  İzlemeye devam et seçeneğine de sahip olan bu format, kullanıcıların uzun klipleri birkaç oturum boyunca görüntüleyebilmesini sağlayacak.

Kullanıcılar ayrıca uzun formattaki klipleri yayıncının profilinde Öne Çıkan Hikayeler kısmının yan tarafında görüntüleyebilecek. Bu arada içerik üreticilerin anlık olarak çekim yaptıktan sonra uzun formattaki videoları paylaşması mümkün değil. Zira bu sekmede yalnızca önceden hazırlanmış videoların yüklenmesine izin verilecek.

Tüm bu özelliklere bakıldığında Instagram'ın bünyesindeki Influencerlar'ı, IGTV aracılığıyla yeniden konumlandıracağını söyleyebiliriz. Bugün ilerleyen saatlerde detayları paylaşılacak olan özellikle birlikte Instagram'ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını duyurması da mümkün görünüyor. Zira Eylül 2017’de 800 milyona ulaşan Instagram’ın kullanıcı sayısına, her dört ayda bir 100 milyon kullanıcı ekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.