Instagram'a 20 Haziran'dan sonra uzun videolar yüklenebilecek

Instagram'a 20 Haziran'dan sonra uzun videolar yüklenebilecek

Fotoğraf paylaşım odaklı platform Instagram'ın, Facebook ve Snapchat'in eski popülaritesini kaybetmesiyle kendini en çok yenileyen uygulamalardan biri haline geldi. Instagram'ın 8 yıl içinde ulaştığı nokta, onun en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri haline gelmesini sağladı.

Instagram, her ne kadar en başında "fotoğraf paylaşım platformu" olarak hizmete açılmış olsa da 2013'te ilk kez video yüklenmesine izin verdi. O zamanlar maksimum 15 saniyelik olan videolar, daha sonra 1 dakikalık bir süreye kavuştu. Günümüzde hala 1 dakika olarak yükleyebildiğimiz Instagram videoları, kısa bir zaman sonra 60 saniyeden daha uzun olabilecek.

Instagram yetkilileri bu haberi, 20 Haziran'da gerçekleştirecekleri duyuruyla birlikte kamuoyu ile paylaşacaklar. Videoların uzunluğunun yanında Instagram'ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını duyurması da mümkün görünüyor. Aralık 2016'da 600 milyona, Nisan 2017'de 700 milyona ve Eylül 2017'de 800 milyona ulaşan Instagram'ın kullanıcı sayısı, her dört ayda bir 100 milyon kullanıcı ekliyorsa, bu da 20 Haziran'da 1 milyara ulaşması gerektiği anlamına geliyor.

Instagram, içerik oluşturucuların mevcut 60 saniyelik sınırdan daha uzun olan 4K, tam ekran, dikey olarak yönlendirilmiş videolar yüklemesine izin verecek. Instagram ayrıca kullanıcıların diğer sosyal ortamlara, e-ticaret mağazalarına veya web sitelerine trafik çekebilmeleri için videoda kaydırarak ziyaret edebilecekleri bir bağlantı eklemelerine de izin verecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.