Google Inbox kapanıyor

Nisan ayında yenilenen Gmail ile Google Inbox by Gmail ürününü resmi olarak kapatacağını duyurdu. Şimdiye kadar Gmail'in deneysel bir sürümü olarak kalan Inbox, 2019 yılının Mart ayında sevenlerine veda edecek.

Google ise sadece Gmail'e odaklanmak istediği için bu değişikliği hayata geçirdiğini söylüyor. Ne de olsa Inbox'taki birçok özellik geçtiğimiz Nisan ayında Gmail ürününe aktarıldı. Yine de uzun yıllardır Inbox kullanan kişiler için bu alışkanlıktan vazgeçmek oldukça üzücü olacak.

Açıkçası bir Inbox kullanıcısı olarak şirketin bu ürün üzerinde testlerini sürdürmesini arzu ederdim. Ancak görünen o ki; Inbox Google için baştan beri Gmail'i iyileştirmek adına oluşturulan yan bir proje olarak konumlandı. Şirketin 2014 yılında piyasaya sürdüğü Inbox, belki de şimdiye kadar kullanıcı tabanının Gmail kadar geniş olmaması sebebiyle yeni testlerin kolayca yapılmasına olanak sağladı.

Ancak Google artık yeni testler için bu tarz bir ürüne ihtiyaç duymuyor olmalı ki; bazı özellikleri Inbox'a getirmeden sadece Gmail üzerinde test edebiliyor. Bunun en iyi örneklerinden biri de doğrudan Gmail'in yeni sürümünde yerini alan Akıllı Yazma özelliği.

Yine de Inbox'ın kapanması, bazı özelliklerin bir süreliğine tarihe karışmasına neden olabilir. Örneğin, e-posta gruplamaları konusunda oldukça başarılı olan Inbox, seyahat eklentisiyle uçak, otel, etkinlik ve araba rezervasyonlarını tek bir başlık altında kolayca topluyor ve gelen kutusunda öne çıkarıyordu. Her ne kadar Google'ın bu özelliği gelecek yılın ilk aylarında Gmail'e getirmesi konuşulsa da, umarız bu güncelleme Inbox'ın kapanmasından önce gerçekleşir.

Altı ay içinde kapanacak olan Inbox'tan Gmail'e geçiş sürecinde sizi nelerin beklediğini merak ediyorsanız, Google'ın yardım merkezini ziyaret etmenizde fayda var.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.