Adidas, 3D baskı girişimi Carbon'la olan iş birliğini anlattı

İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz Techcrunch Disrupt SF 2018‘in farklı sektörlere yön veren şirketlerin önemli isimlerini sahnede görmeye devam ediyoruz.
Adidas, 3D baskı girişimi Carbon'la olan iş birliğini anlattı

İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz Techcrunch Disrupt SF 2018in farklı sektörlere yön veren şirketlerin önemli isimlerini sahnede görmeye devam ediyoruz. Etkinliğin üçüncü gününde Alman spor giyim markası Adidas'ın CMO'su Eric Liedtke ve 3D baskı alanında son dönemin en iddialı girişimlerinden Carbon, TechCrunh'tan Joseph DeSimone'un konuğu oldu.

Kısıtlı sayıda piyasada olan ve henüz ülkemizde satılmayan FUTURE CRAFT 4D'nin üretim sürecinin masaya yatırıldığı oturumda ilginç bir sohbet gerçekleşti.

İlk kez Nisan 2017'de görücü karşısına çıkan ve bu yılın başlarında Adidas'ın resmi olarak duyurduğu  FUTURE 4D, bildiğiniz üzere 3D baskı ile üretilen bir ayakkabı. Ürünün üretiminde insan gücü faktörünü ortadan kaldıran bu sistem, üretim maliyetlerinin yüksek olduğu Avrupe ve ABD merkezli şirketlerin üretimlerini kendi sınırlarına çekme sözü vermelerine vesile oluyor. Konu üzerine  ABD'de satılan Adidas ürünlerinin Asya'da üretildiğine parmak  basan Liedtke, gelecekte bu ürünlerin üretimini ABD'de yapabileceklerini söyledi. Liedtke, "Şu anda küçük bir dağıtım merkezi olan New Jersey, küçük bir üretim merkezi olabilir." dedi.

Carbon'un "Digital Light Synthesis" işlemini kullanan ilk ayakkabı olma ünvanına sahip olan FUTURE 4D, bulut tabanlı bir yazılımdan gelen veriler, tasarım araçları ve kimya biliminin bir buluşması.

2016'da 80 milyon dolar yatırım alan Carbon yatırımcıları arasında BMW, GE, Nikon ve JSR Corp gibi isimler yer alıyor. Geleneksel 3D yazıcılar, bir ürünü tabakalar halinde üretirken, Carbon’un M1 isimli 3D yazıcısı sıvı maddeyi hava teması ve UV ışınlarıyla katılaştırarak üretim yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.