Goldman Sachs CFO'su: "Bitcoin borsası çalışmalarını durdurmadık"

Goldman Sachs CFO'su:

TechCrunch Distrupt SF 2018, dünyanın en önemli teknoloji merkezlerinden biri olan San Francisco’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Dört gün sürecek etkinliği Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla size iletiyoruz.

Bitcoin'in ciddi düşüşler ve yükselişlerinin arkasında sıklıkla spekülatif haberler yer aldığını biliyoruz. Bu haberler genellikle para ve güç sahibi kişi ve kuruluşlar tarafından bilinçli olarak çıkartılıyor ki kendi hedefleri doğrultusunda piyasaya yön verebilsinler.

Son günlerde benzer bir olay daha yaşandı ve haber kaynakları Bitcoin'in önemli destekçisi gibi görünen Goldman Sachs'ın Bitcoin borsası geliştirme yönündeki çalışmalarını durdurduğunu yayınladı. Sadece bu haberin etkilerini ölçmek pek mümkün olmasa da Bitcoin'de yaşanan düşüşle fiyatı son 1 haftanın en düşük seviyelerine geriledi.

Geçtiğimiz gün San Francisco'da düzenlenen TechCrunch Disrupt konferansına katılan Goldman Sachs CFO'su Martin Chavez yaptığı açıklamayla kripto para borsası çalışmalarını durdurdukları haberini net bir dille yalanladı. "Bir gün bunu kendi ağzımdan duyacağımı hiç düşünmezdim fakat bu haberler tamamen yalan haber" diyen Chavez, Bitcoin - Fiat işlemler için en iyi yöntemi araştırdıklarını ve bunu müşterilerinin özellikle talep ettiğini belirtiyor.

"Bitcoin fiyatı dolar bazlı olarak büyük borsalar tarafından belirleniyor ve vadeli işlem borsaları da vadeli işlemler üzerinde söz sahibi durumdalar. Müşterilerimiz bu hizmetleri bizden almak istiyorlar fakat bunu yaparken fiziksel olarak Bitcoin talep ettikleri için çalışmalara devam ediyoruz ve bu muazzam derecede ilginç ve zorlu bir olay. Kurumsal perspektifte henüz böyle bir hizmet sunabilmek için çözüm üretemedik."

Chavez bu açıklamalarına ek olarak spekülasyona yer vermemek adına böyle bir hizmetin ne zamana kadar hazır olabileceği konusunda bir zaman bilgisi paylaşmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.