Twitter'ın yeni tasarımı test sürecinde bazı kullanıcılara açıldı

Twitter'ın yeni tasarımı test sürecinde bazı kullanıcılara açıldı

Twitter dün paylaştığı bir tweet ile web kullanıcıları için yeni bir deneyimi test ettiğini duyurdu. Az sayıda Twitter kullanıcısına açılacak olan Twitter'ın güncellenmiş web versiyonu birçok farklı özelliği de kapsıyor. Kullanıcılar bu güncel versiyon üzerinden  Twitter'ın Yer imi özelliğine  erişebilecek ve Twitter'ın Keşfet sekmesinde kaydırma özelliğini kullanabilecek.

Yeni sürüme dair paylaşılan ekran alıntıları, yenilenen sitenin test sürümüne dahil edilen kullanıcıların bir pop-up üzerinden bilgilendirildiğini gösteriyor. Üstelik kullanıcılar gece modu ve veri tasarrufu gibi özelliklere de erişebiliyor.

Dolayısıyla yeni tasarımda kullanılan özelliklerin tamamen yeni olduğu söylenemez. Zira gece modu özelliği bir yıl önce kullanıcılara açılmıştı. Ancak bu eski özelliklerin yeni dokunuşlara sahip olduğunu görmek mümkün. Gece Modu özelliği bir açma kapama tuşuna kavuşurken, Veri Tasarrufu da ayarlar menüsünde önünüze çıkan bir seçenek olmaktan çıkarak açma kapama tuşuyla işleri kolaylaştırıyor.

Ana sayfadaki Gündem (Trend) kısmının da Kimi Takip Etmeli kısmının altına taşındığını görüyoruz. Böylece Twitter kullanıcılarına daha düzenli ve temiz bir tasarım sunmuş oluyor.

"Yeni Tweet Oluştur" pop -up'ı da tasarım değişikliğine gidilen alanlar arsında yer alıyor. Geçmişte bir kutu görünümüne sahip olan bu alan şu anda tasarım bakımından daha açık bir yazı alanı sunuyor. Tweetlerin yazıldığı alanda Konum kısmının artık yer almadığını ve Tweetle düğmesinin üste taşındığını da belirtelim.

Yer imi özelliğinin webe taşınması ise bu yeni tasarımın en can alıcı noktasını oluşturuyor. mobil platformlarda Şubat ayında yayınlanan özellik bir türlü webe taşınamamıştı. Bu anlamda yenilenme sürecindeki diğer değişikliklerin yer imi kadar ilgi görmeyeceğini söyleyebiliriz.

Aslına bakarsanız Twitter, şimdiye kadar platformunda radikal değişiklikler yapmaktan kaçınmasıyla dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllar boyunca şirketin favori yıldızlarını beğeni kalplerine dönüştürmesi ve tweet dizisi özelliğini yayına alması dışında pek bir yeniliğe adım attığı görülmedi.

Twitter, şu anda bu tasarımın kaç kullanıcıda aktif olduğunu söylemeyi tercih etmezken, ne zaman daha geniş kitlelere açılacağını da söylemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.