Twitter'a 'beğen' tuşu eklendi

Twitter yıldız ikonunu terk etti. 3 Kasım günü resmi blogundan gelişmeyi duyuran Twitter, mikroblogunun sembollerinden biri haline gelen yıldızların yerini beğeniyi işaret eden kalplere bırakacağını duyurdu. Twitter'ı 'genel izleyici' için daha anlaşılabilir hale getirmeyi amaçlayan değişiklik, Vine'a da uyarlanıyor.

Açıklamasında "Birçok şeyi beğenebilirsiniz ancak her şey sizin favoriniz olamayabilir" diyen Twitter, kalbin evrensel bir sembol olduğuna değiniyor. Sosyal ağlar dilinde 'beğenme' Facebook sayesinde milyarlarca kişiye hitap eden bir iletişim şekli.

Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana özelliği test eden Twitter, kullanıcıların yeniliği çok sevdiğini de söylüyor. Twitter bunu canlı yayın uygulaması Periscope'tan da biliyor. Kullanıcının platformla etkileşimini arttıran kalplerin Vine ve Twitter'a birlikte uyarlanması, şirket için daha bütünsel bir dil kullanılmasını da sağlıyor.

Kalpler bugün itibariyle Twitter'ın iOS ve Android uygulamalarında, twitter.com, TweetDeck, Twitter Windows 10, ve web sayfalarına gömülen tweet'lerinde görünüyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.