Amazon 1 trilyon dolar değere ulaştı!

Hisse başı değeri 2.050 dolara ulaşan Amazon'un Nasdaq borsasındaki değeri yeni bir rekora imza attı. Kurucusu Bezos'u da dünyanın en zengin insanı yapan şirket sayesinde, Bezos'un serveti de 164 milyar doları geçti.
Amazon 1 trilyon dolar değere ulaştı!

E-ticaret devi Amazon, borsa değeri olarak 1 trilyon dolara ulaştı. Hisse başı değeri 2.050 dolara ulaşarak Amazon'un Nasdaq borsasındaki değeri yeni bir rekora imza attı. Tam olarak bir ay önce Apple'ın ilk kez geçtiği 1 trilyon dolar barajını aşan ikinci şirket olan Amazon'un bu yazı yazılırken değeri 994 milyar dolara geriledi.

Bundan sadece bir yıl önce 965 dolardan işlem gören Amazon, hisse değerini bir yılda 2 kattan fazla arttırdı. 2014'ün sonunda Echo ürününü tanıtmasının ardından hızlı bir yükselişe geçen Amazon'un hisse değeri, 2017'nin Haziran ayında gerçekleşen Whole Foods satın almasından sonra ivmesini artırmıştı.

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kitap satışıyla hayatına başlayan Amazon, bugün tüm dünyada e-ticaret denilince akla gelen ilk marka konumunda. Kurucusu Bezos'u da dünyanın en zengin insanı yapan şirket sayesinde, Bezos'un serveti 164 milyar doları geçti.

Apple'ın ardından ikinci "1 trilyon dolarlık şirket" olan Amazon'un ardından aynı ünvana ulaşması beklenen en büyük adaylar 850 ve 839 milyar dolar değerlemeleriyle Microsoft ve Google.

Görsel Kaynak: Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.