New York Public Library'nin Instagram hikayeleri e-kitaplara dönüşüyor

New York Public Library'nin "Insta Romanlar" adını verdiği yeni özellik ile önceden belirlenmiş kitapları NYPL'nin Instagram hikayeleri üzerinden okumak mümkün olacak. 
New York Public Library'nin Instagram hikayeleri e-kitaplara dönüşüyor

Cambridge Analytica skandalıyla Facebook'un eski popülerliğini kaybetmesi ve Snapchat'in uzun zamandır dişe dokunur bir yenilik yapmıyor oluşu gibi nedenler, Instagram kullanımının artmasına neden oldu.

Kişisel olarak konuşmam gerekirse gün içinde Instagram'da geçirdiğim zaman beni ciddi bir şekilde rahatsız etmeye başladı. Her ne kadar komik hayvan videoları ya da takip ettiğim dizilerden bölümler izlemek, bir noktada kişisel olarak rahatlamama neden olsa bile, günde 5-6 saatlik bir süreyi herhangi bir sosyal medya platformuna ayırmak yerine açıp bir kitap okumayı tercih ederim. Fakat New York Public Library'nin Instagram hesabı bu konudaki algılarımızı değiştirmek için hatırı sayılır bir yenilikle karşımıza çıkıyor.

New York Public Library'nin "Insta Romanlar" adını verdiği yeni özellik ile önceden belirlenmiş kitapları NYPL'nin Instagram hikayeleri üzerinden okumak mümkün olacak. NYPL’nin son şeması, klasik romanları daha kolay erişilebilir ve okumak için cazip hale getirmek amacıyla Instagram hikayelerini kullanacak ve bu sayede belirli kitaplar daha fazla okuyucuya ulaşacak. Bu bağlamda New York Public Library, bağımlılıklarımızdan yararlanmayı hedefliyor ve Instagram Hikayeler'e dokunarak onu daha anlamlı bir deneyime dönüştürüyor. Böylelikle romanlar, NYPL'nin hikayelerine tam olarak yüklenecek ve dijital kitap rafının kimliğine bürünen profil üzerinde de vurgulanacak.

New York Public Library'nin hikayeler üzerinden yayınlanan ilk kitap Magoz tarafından resmedilmiş olan, Lewis Carroll'un meşhur kitabı Alice in Wonderland oldu. Önümüzdeki aylarda okuma fırsatı bulacağımız kitaplar ise Charlotte Perkins Gilman'ın kısa hikayesi The Yellow Wallpaper ile Franz Kafka'nın The Metamorphosi(bizim bildiğimiz adıyla Dönüşüm) romanı olacak.

Instagram hikayelerinde bir romanı okumak da tıpkı bir arkadaşınızın hikayesini izlemeye benzeyecek. Eğer hızlı okuyabiliyorsanız hikaye kendiliğinden akacak, biraz daha yavaş okumayı tercih ediyorsanız Instagram hikayesini parmağınızla dokunarak durdurabileceksiniz. Hikayelerin arka planı da parlak beyazdan ziyade bir kitap sayfası renginde olacak. Böylelikle okuyucunun gözleri de yorulmayacak.

New York Public Library tarafından hayata geçirilen bu yenilik gerçekten işe yarayacak mı, bilinmez. Ama Insta Romanlar'ın, geleneksel yöntemlerden uzaklaşıp Kindle gibi okuma cihazlarını tercih edenlerin hoşuna gideceğini söylemek mümkün gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.