LEGO, gerçek boyutunda ve sürülebilir bir Bugatti Chiron üretti

Danimarkalı aile şirketi LEGO, başarılı bir viral çalışmanın nasıl yapılabileceğini çok iyi biliyor.
LEGO, gerçek boyutunda ve sürülebilir bir Bugatti Chiron üretti

Danimarkalı aile şirketi LEGO, başarılı bir viral çalışmanın nasıl yapılabileceğini çok iyi biliyor. İnternet kullanıcısının ya da tüketicisinin gözüne sokmadan, tutkuyla yaptığı projelerinde yine keyifli bir his ve hayranlık dolu bir marka algısı bırakıyor.

Projelerinde ürünün fonksiyonel yapısını duygular ile birleştiren marka, bugünlerde legolardan 42083 Bugatti Chiron'un birebir aynısını hayata geçirmek ile konuşuluyor.

Şirketin, LEGO Teknik bölümünde geliştirilen araç, 1 milyondan fazla lego parçasından oluşuyor. 42083 Bugatti Chiron'un lego versiyonunu yapmak için ise 13.500 adam saati harcandı. Yapıda herhangi bir yapıştırıcı kullanmayan LEGO, aracın motoru ve 8 vitesli vites kutusunu bile Bugatti ile tasarlayıp, kendi teknik ekibi ile yaptı. Aracın gücü LEGO Technic Power Functions elektrik motorlarından geliyor.

Elbette LEGO Bugatti Chrion'un orjinaline uygun bir performans göstermesi beklenemez. Yaklaşık 1,5 tonluk araç saatte 20 km hıza ulaşıyor. Aracın 5.3 beygir gücünde olduğu bilgisini de paylaşalım.

LEGO'nun Bugatti Chiron replikası marka için birçok yönden kendi türünün örneği olarak nitelendiriliyor. Hayal gücünün  sınırlarını zorlamak isteyen LEGO çalışanları, hem Chiron'un ikonik şekillerini yeniden yaratmada hem de bu modeli sürdürebilmeyi mümkün kılan harika bir iş çıkardılar.

LEGO'nun, bir sonraki hamlesinde SpaceX'in Falcon 9'unu inşa etmeye kendini adamasını beklemiyoruz. Ancak sürprizlerle dolu marka  şimdilik zirvedeki başarısını Bugatti ile kutlayacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.