Apple iPhone X tasarımına sahip 3 yeni model tanıtacak

Apple iPhone X tasarımına sahip 3 yeni model tanıtacak

Apple'ın 3 yeni iPhone modeli üzerinde çalıştığını sizlere geçtiğimiz Haziran ayında aktarmıştık. Apple'ın 3 iPhone modeli üreteceği ilk olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılmıştı. Bugün ise Ming-Chi Kuo'nun raporunu doğrulayan bir haber paylaşan Bloomberg, Apple'ın iPhone X tasarımına sahip 3 yeni iPhone modeli tanıtacağını duyurdu.

Paylaşılan rapora göre karşımıza çıkacak olan 3 model iPhone X'in yeni versiyonu, daha büyük bir ekrana sahip olan iPhone X ve iPhone 8 özelliklerine sahip fakat tasarım anlamında iPhone X'e benzer modellerden oluşacak. iPhone X'in yeni versiyonunun yeni bir işlemci ve gelişmiş kamera özelliklerine sahip olması bekleniyor.

Tasarım anlamında tamamen iPhone X modeli ile benzer olacak olan yeni iPhone modelini iPhone X'in S versiyonu olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Daha büyük bir ekrana sahip olması beklenen iPhone X ise temel olarak benzer teknik özelliklere sahip olacak.

6,5 inç büyüklüğünde bir ekran ile karşımıza çıkması beklenen ve şimdiden iPhone X Plus olarak da adlandırılan yeni model, OLED bir panel kullanacak. Arka kısmında çift kameraya sahip olacak olan modelin, iPhone ailesinin ilk çift sim kart desteğine sahip modeli olması da bekleniyor.

5 farklı renk seçeneği ile gelecek

iPhone 8 modelini tasarım anlamında iPhone X'e benzeterek iPhone X ailesi için bir giriş modeli olarak konumlamayı hedefleyen Apple, 6,1 inç büyüklüğünde ve LCD panel kullanan bir iPhone modeli üretecek. Diğerlerine oranla daha uygun fiyatlı bir model olacak olan 6,1 inçlik iPhone modelinin gri, beyaz, mavi, kırmızı ve turuncu olmak üzere 5 farklı renk seçeneğine de sahip olması bekleniyor. Her 3 modelin de parmak izi sensörüne sahip olmayacağını ve güvenlik anlamında Face ID kullanacaklarını da ekleyelim.

Editorial credit:  Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.