KGI: Yeni iPhone'un dikkat çeken renkleri olacak

KGI: Yeni iPhone'un dikkat çeken renkleri olacak

Apple, bu sonbaharda üç yeni iPhone modeli yayınlamaya hazırlanıyor. iPhone'lardan ilki, gelişmiş özellikleri ve düşük fiyat ile 5.8 inç iPhone X, ikincisi OLED ekranlı yeni bir 6,5 inç iPhone X Plus ve üçüncüsü ise gri, beyaz, mavi, kırmızı ve turuncu da dahil olmak üzere çeşitli renklerde geldiği söylenen Face ID özellikli bir 6.1-inç iPhone olacak.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, 6,5 inçlik iPhone X Plus'ın iPhone X'den bin dolarlık fiyat noktasını aldığını bildirdi. Bu da gelecek iPhone X'in mevcut halinden daha ucuz olmasına neden olacak. Renkli 6.1 inçlik iPhone fiyatının ise 700 dolar olacağı tahmin ediliyor.

6.1 inç olan yeni iPhone'nun çift kamera sistemine sahip olması beklenmiyor. Buna rağmen 700 dolarlık iPhone'da Face ID özelliğinin aktif edileceğini belirtelim. Ming-Chi Kuo, bu özellikler ve fiyat birleşince 2019'da iPhone satışlarının yüzde 55 oranında artacağını ön görüyor.

Renklerle ilgili bölüm doğruysa Apple, kısıtlı renge sahip telefon pazarına alternatif getiriyor demektir. Şu anda telefonlar, özel baskılar yoluyla birkaç renk seçeneği dışında genellikle siyah ve gri olarak üretiliyor. Ama geçtiğimiz aylarda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için kırmızı renk seçeneğinin aktif edildiğini de hatırlatmakta fayda var.

Renk konusunda devam eden sıkıcı gidişatı Apple daha önce de iPhone 5C ile kırmayı denemişti. Apple'ın çok satan modelini farklı renklerde sunmasının stratejik olarak büyük bir değişim olduğunu söylemek mümkün. Bakalım, diğer telefon üreticileri de Apple'ın izinden gidecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.