Apple, 2018'de 46'dan fazla Tesla çalışanını transfer etti

Apple,  2018'de 46'dan fazla Tesla çalışanını transfer etti

Teknoloji devi Apple ve otomobil dünyasının önemli ismi Tesla arasında hiç bitmeyen bir yarış var. İki şirket, sıklıkla birbirlerine çalışanlarını kaptırmakla gündeme geliyor. 2017'yi iyi geçiren Tesla ile Elon Musk,  geçtiğimiz yıl 11 yıllık Apple çalışanı Chris Lattner'i, Otopilot Yazılımı Başkan Yardımcısı olarak şirket bünyesine katmıştı.  Ancak Lattner, sadece altı ay gibi bir sürenin sonunda Tesla için doğru kişi olmaması gerekçesi ile şirket ile yollarını ayırmıştı.

Bildiğiniz  üzere 2018 yılı  Tesla için pek de parlak bir yıl değil. Üretim bandındaki sorunlar, nakit sıkıntısı ve araç siparişlerini yetiştirememek gibi sorunlarla gündeme gelen Tesla, zor bir yıl geçiriyor.  Musk'ın tabiri ile her ne kadar "Apple, Tesla'nın mezarlığı" olsa da bu sözler çok geride kalmış gibi görünüyor.  Bu sene Tesla'nın önemli mühendislerinden Doug Field'in Apple'a geçmesi bu sözleri artık çürütüyor gibi görünüyor.

Görünen o ki Apple, Tesla'dan sadece Field'ı transfer etmiş değil. CNBC-E'nin LinkedIn'e dayandırarak verdiği bilgilere göre teknoloji devi, sadece bu sene 46 Tesla çalışanını şirket bünyesine katmış durumda. Aralarında mühendislerden, tedarik zinciri uzmanına kadar farklı birim çalışanlarını transfer alan Apple'ın ise  işe alımları sadece Project Titan  yapmadığı da paylaşılan bilgiler arasında. Zira Apple,  Project Titan kapsamında sürücüsüz araçlar geliştirirken, geçtiğimiz günlerde de 11 yeni aracı filosuna kattığını duyurmuştu.

Bu arada Tesla'dan Apple'a geçen çalışan sayısının ise 46'dan fazla olduğu tahmin ediliyor. Başta Field, olmak üzere birçok çalışanın LinkedIn hesaplarında yer alan profillerini güncellemedikleri de paylaşılan bilgiler arasında. Apple'ın  geliştirdiği diğer ürünleri için genellikle yazılım, ekran, optik ve pil teknoloji yeteneklerine de ihtiyaç duyduğu belirtiliyor

Tesla çalışanlarının Apple'a geçmesinin arkasındaki en büyük neden ise ücretler ve daha iyi bir kariyer imkanı olarak belirtiliyor.  Apple'ın, bugün,  teknisyenlere, yazılım ve üretim mühendislerine Tesla'dan yaklaşık bir buçuk katı maaş ödediği de paylaşılan bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.