Lidyana.com 3,5 milyon dolar yatırım aldı

Lidyana.com 3,5 milyon dolar yatırım aldı

Takı ve aksesuar dikeyinde 2012 yılında hizmet vermeyen Lidyana.com aldığı yatırımlar ve yaptığı özel işbirlikleri sayesinde kısa sürede eticaretin önemli oyuncularından biri haline gelmişti. Kısa sürede takı ve aksesuar dikeyinden çıkarak farklı kategorilerde hizmet vermeye başlayan Lidyana yatırımcıların da ilgisini çekmeye başlamış ve aralarında Runet ve Endeavor Catalyst Fund’ın da bulunduğu yatırım şirketlerinden, 2 turda toplam 12 milyon USD yatırım almıştı.

Lidyana.com geçtiğimiz hafta 3,5 milyon dolarlık üçüncü yatırım turunu tamamladı. Bu yatırım turunda Nevzat Aydın ve Sina Afra gibi mevcut ortaklar yeni yatırımlarıyla yer alırken, yeni ortaklar da Lidyana yatırımcı grubuna katılmış oldu.

İş dünyasında da adından söz ettirmeye başlayan milli futbolcumuz Semih Kaya, Vakko ortaklarından ve W Collection’ın kurucusu Rıfat Elhadef, teknoloji yatırımlarıyla son dönemde öne çıkan en önemli kurumlar arasında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi ile, Riot Games ülke müdürü Bora Koçyiğit ve geçtiğimiz aylarda başarılı bir satış gerçekleştiren Gram Games’in kurucu ortaklarından Kaan Karamancı yatırım turuna katılan isimler arasında yer alıyor.

Lidyana.com CEO’su Cihan Seyithanoğlu yeni yatırım turu ile ilgili olarak aşağıdaki gibi bir değerlendirmede bulundu:

Lidyana, bulundurduğu özgün marka portföyü ve sağladığı müşteri memnuniyetiyle, kullanıcı tarafında bilinirliği ve algısı yüksek bir şirket. Aldığımız bu yatırımla hem verimlilik adına geliştirmeler yapacağız hem de ürün gamımızı güçlendireceğiz. Özellikle yerli tasarımcılarımızla beraber oluşturduğumuz ekosistem genişlemeye devam ederken, yeni dönemde kendi kurduğumuz markalarımızı da bu yelpazede çeşitlendirerek müşterilerimize sunduğumuz yenilik ve ilham çıtasını yükseltiyor olacağız.

Ülkemizdeki indirim ve eski sezon ağırlıklı olan e-ticaret habitatında; Lidyana olarak bizler, müşteri deneyimine ve her daim yeni, ilham verici markalarımızla yeni sezona odaklanarak büyüyeceğiz. Kur artışının özellikle ithal moda markalarında ciddi fiyat artışları oluşturacağı önümüzdeki günlerde, Lidyana olarak yerli tasarımcılarımızla beraber modayı şekillendirirken, sahip olduğumuz fiyat avantajımızı sadece kendi ülkemizde değil, yurt dışı pazarlarda da artırarak sunmaya ve ihracatımıza katma değer oluşturmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.