Sıkça Sorulan Sorular: Facebook hesabımı nasıl dondururum?

Zaman zaman Facebook’tan çıkmak isteyen aileler, Facebook hesabının nasıl dondurulacağını ya da hesabı dondurma ile silme arasındaki farkı sorabiliyor.

Zaman zaman Facebook’tan çıkmak isteyen aileler, Facebook hesabının nasıl dondurulacağını ya da hesabı dondurma ile silme arasındaki farkı sorabiliyor. Bu nedenle bugün, Sıkça Sorulan Sorular'da Facebook hesabınızı nasıl dondurabileceğinizi anlatıyoruz.

Öncelikle Facebook hesabınızı dondurduğunuzda, silme işleminden farklı olarak istediğiniz zaman Facebook’a geri dönebileceğinizi belirtelim.

Hesabımı dondurmak için ne yapmalıyım? 

Hesabınızı dondurmak için ilk olarak tüm Facebook sayfalarının sağ üst köşesinde bulunan ok tuşuna tıklayın. Açılan küçük pencere üzerinden Ayarlar'ı seçin. Ayarlara gittiğinizde ise Sol sütunda Genel'i göreceksiniz, ona tıklayın.

Karşınıza çıkan ekranda Hesabını yönet'e ve ardından Hesabını dondur'a tıklayın. Son olarak onaylamak için karşınıza çıkan talimatları izleyin.

Dondurulan bir Facebook hesabı başkaları tarafından nasıl görünüyor? 

Bu arada Hesabınız dondurulduğunda profilinizi sizden başka kimse göremeyeceğini de söylemekte fayda var. Bunun yanı sıra Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler görünmeye devam edebilir. Aynı zamanda Arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde adınızı görmeye devam edebilir. Grup yöneticilerinin de adınızla birlikte hem gönderilerinizi hem de yorumlarınızı görmeye devam edebileceğini belirtelim.

Facebook Hesabını dondurduktan sonra Messenger'ı kullanabilir miyim? 

Eğer Facebook hesabınızı dondururken Messenger'ı aktif tutmayı seçerseniz veya Messenger'a giriş yapmış durumdaysanız, Messenger'ın aktif kalacağını söyleyelim. Bunun için Messenger hesabınızı ayrıca dondurmanız gerekiyor. Bu konu hakkında sorularınız olursa bir başka bölümüzde bu konuya da değinebiliriz. 

Facebook hesabınızı dondurup Messenger'ı kullanmaya devam etmek:

Facebook hesabını dondurduktan sonra Messenger'ı aktif tutarsanız Arkadaşlarınızla Messenger'da sohbet etmeye devam edebilirsiniz. Bu esnada Facebook profil resminiz, Messenger'daki konuşmalarınızda görünmeye devam eder. Ve diğer insanlar size mesaj göndermek için adınızı aratabilir.

Facebook hesabımı dondurduktan sonra tekrar kullanmak için ne yapmalıyım? 

Eğer hesabınızı dondurduktan belli bir süre sonra tekrar Facebook'a geri dönmek isterseniz, Facebook'a giriş yaparak veya başka bir yere giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanarak hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. 

Bu arada yeniden etkinleştirme işlemini tamamlamak için giriş yaparken kullandığınız e-posta veya cep telefonu numarasına erişiminizin olması gerektiğini söyleyelim. 

Aklınıza takılan soruları ya da yer verememizi istediğiniz konuları yorumlarda bize iletmeyi unutmayın. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.