Instagram, üniversiteleri kapsayan grup özelliğini test ediyor

Instagram, üniversiteleri kapsayan grup özelliğini test ediyor

Yayına aldığı özelliklerle Facebook'a benzemeye başlayan Instagram, üniversiteleri kapsayan grup özelliğini test etmeye başladı. Hatırlarsanız Facebook da başlangıç noktasında Harvard öğrencilerini kapsayan bir platform olarak öne çıkmıştı.Zamanla diğer üniversitelerde de kullanılmaya başlayan Facebook, görünen o ki; Instagram'ın da benzer bir yoldan geçmesini istiyor.

Instagram'ın üniversiteleri kapsayan grup özelliği sadece üniversiteye kayıtlı öğrenciler tarafından kullanılabiliyor. Yani mezunların bu özelliği kullanması şimdilik söz konusu değil.Özellik kapsamında bazı kullanıcılardan diğer öğrencilerle bağlantı kurmaları için üniversite topluluğuna katılmaları istendi. Böylece kullanıcılar sınıf tabanlı bir listeye eklenmiş oluyor.

Gruba katılanlar, profillerine üniversitelerini ve mezuniyet yıllarını ekleyebiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar grup üyelerinin herkese açık Hikayelerini görüntüleyebiliyor ve onlara topluluk listeleri üzerinden özel mesaj gönderebiliyor.

Tüm bu bilgilerin doğrulanma süreci ise .edu adresi ya da kampüs konumu üzerinden yapılmıyor. Instagram onun yerine doğrulama için insanların herkese açık olarak paylaştığı üniversite içeriklerini, takip ettikleri hesapları ve sahip oldukları diğer bağlantıları kullanıyor. Dolayısıyla mezun olduğu halde  üniversite gruplarına katılan kullanıcılar da söz konusu olabiliyor.

Instagram şimdilik özelliğin test aşamasında olduğunu belirtirken, uygun olmayan kullanımların şikayet edilmesi için de araçlar geliştirdiklerini ifade etti. Üniversite toplulukları, genç yaş aralığı ve yüksek etkileşim oranıyla bir çok uygulamanın elde etmek istediği bir kitle. Hatta Tinder, yakın zamanda üniversiteler özelinde Tinder U'yu yayına alarak güzel bir segmentasyon örneği sergiledi.

Görünen o ki; Instagram da Facebook ile aynı sonu paylaşmamak adına, ana şirketin köklerine geri dönerek uygulama içi aktif kullanım oranını ve kullanıcı büyümesini kaybetmemeye kararlı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.