Las Vegas'taki birinci sınıf restoranlara ürün sağlayan dikey çiftlik: Oasis BioTech

Las Vegas'taki birinci sınıf restoranlara ürün sağlayan dikey çiftlik: Oasis BioTech

Dikey çiftlikler, giderek artan dünya nüfusunun gıda ihtiyacını temin etmede önemli bir rol üstleniyorlar. Çevresel olarak da daha sürdürülebilir bir tarım sağlayan bu çiftlikler, 2050 yılına kadar 9 milyarı aşması beklenen dünya nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayacak önemli bir sektörün baş rol oyuncuları. Günümüzde, General Hydroponics, Aerofarms, Plantagon International AB gibi şirketler şimdilik pazarın kilit oyuncuları olarak biliniyor.

Dikey çiftlik pazarında gözünü yükseklere diken Oasis Biotech ise ABD'nin en büyük dikey çiftliklerinden birisi. 'Dünyayı daha iyi besle' misyonu ile kurulan çiçeği burnunda girişim, Las Vegas'ta  LED aydınlatma teknolojisi ve hassas hidroponik yetiştirme yöntemleri ile GDO'suz ve böcek ilacı içermeyen ürünler sunuyor.

Girişim, üretim tesisinin büyüklüğü kadar çevreyle dost iş süreçleri ile de dikkat çekiyor. Oasis Biotech'in tarım sistemi, su ve besin tüketiminin yüzde 100'ünü geri dönüştürerek, geleneksel tarla çiftçiliğine göre yüzde 90 daha fazla su tasarrufu sağlıyor. Öte yandan kullanılan LED ışıklar geleneksel kapalı alan sistemlerine kıyasla yüzde 50 daha az enerji tüketiyor.

Yaklaşık 20 bin metrekarelik kapalı dikey çiftlik tesisinde,  sürekli genişleyen ürün yelpazisi ile geleneksel olmayan ürünler yetiştiliyor. Tarımda ve gıdada olumlu değişiklikler yapmak isteyen girişimin ise premium bir segmente odaklandığını paylaşalım. Zira müşterileri arasında özellikle Las Vegas'daki birinci sınıf restoranlar ve şeflerin yer aldığı girişimin ürün yelpazesinde onlarca çeşit yeşil sebze ve ot bulunuyor.

Grand View Research, Inc. tarafından hazırlanan bir rapora göre, küresel dikey tarım piyasasının 2025 yılına kadar 9,9 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.