HQ Trivia, Apple TV ile büyümeyi hedefliyor

HQ Trivia, Apple TV versiyonu ile kullanıcı büyümesini canlandırmayı hedefliyor.
HQ Trivia, Apple TV ile büyümeyi hedefliyor

Kullanıcılarına gerçek para kazanmayı vadeden mobil oyun HQ Trivia'nın App Store indirmeleri geçtiğimiz üç ay boyunca düşmeye devam etti. Buna rağmen HQ Trivia, Apple TV versiyonu ile kullanıcı büyümesini canlandırmayı hedefliyor.

Apple TV uygulamasını bugün yayınlayan HQ, kullanıcılarına günde iki kez bilgi yarışmasına katılma imkanı sunuyor. Oyunun Apple TV sürümünde herhangi bir yenilik yapılmadığını da belirtelim.  Sadece Android ve iOS'ta telefon ekranı üzerinden oynana oyun, Apple TV'de uzaktan kumanda ile oynanıyor. Yine de bu yeni uygulama, HQ'nun kullanıcı büyümesine faydası dokunmayabilir.

App Annie’nin app store verilerine göre, iOS bilgi yarışmaları arasında ABD'de birinci sıradan 10. sıraya düşen HQ, 44.üncü sıradan 196.ıncı sıraya ve son olarak tüm uygulamalar arasında 151.inci sıradan 585.inci sıraya düştü. Üstelik benzer bir düşüşü Android tarafında da gösterdi. Araştırma firması Sensor Tower, HQ'nun tekil kullanıcılar tarafından şimdiye kadar toplam 12,5 milyon indirme aldığını belirtiyor. Bu indirmelerin yüzde 68'i ise iOS üzerinden geliyor. Bir süredir düşüş yaşayan ve geçtiğimiz ay 560 bin indirme alan HQ, Şubat ayından beri ay başına 2 milyondan fazla bir düşüş yaşamakta.

İlk bakışta bu düşüşün sebebi mevsimsel gibi görünebilir. Kullanıcıların okulların tatil olmasıyla birlikte evde oyun oynayarak vakit geçirmek yerine daha sosyal aktivitelere katılmayı tercih ettiğini düşünebiliriz.  Ancak uygulama indirmelerinin okulların açık olduğu dönemde de düşüşte olduğu görülüyor. Tüm oyun uygulamaları arasında en fazla 3. ve tüm uygulamalar arasında 6. sıraya kadar yükselen HQ, Mart ayının sonlarında 2.38 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Bu rakamların hepsi düşüş ile sonuçlandı.

Bu arada HQ Trivia’nın ana şirketi Intermedia Labs CEO’su Rus Yusupov, tüm bu düşüşlere ilgili olarak oyunların sürekli büyüme potansiyeli göstermediğini belirterek bu düşüşlerin beklendiğini ifade etti.  Ekibin bu duruma olumlu yaklaştığını söyleyen Yusupov, HQ’nun yeni oyun formatları geliştireceğini de sözlerine ekledi. 

Bu sürçte ise HQ’nun rakipleri artmaya devam ediyor. Çin şirketlerinin yayınladığı canlı bilgi oyunlarının popülaritesi devam ederken ABD’li televizyon stüdyosu Fox da FN Genius ile bu pazara adım attı. Neredeyse HQ’nun aynısını piyasaya süren Fox’un yanı sıra HQ'nun ezeli rakibi Trivia Crack de listelerde yükselmeye devam ediyor. Bu noktada HQ'nun ülkemizdeki benzeri Hadi'nin de Türkiye’de, WhatsApp, Instagram, Facebook gibi uygulamaların ardından en çok indirilen 6. uygulama olmayı başardığını hatırlatalım. 

HQ Trivia'nın yeni çıkaracağı oyunların kullanıcı ve indirme rakamlarına etkisini ilerleyen günlerde tekrar inceleyeceğiz. Bu esnada farklı pazarlardaki HQ Trivia benzerlerinin aynı dalgalanmayı yaşayıp yaşamayacağı şimdilik meçhul.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.