InsurTech girişimleri Lemonade ve Wefox, davaya düştükleri iş modeli konusunda anlaştılar

InsurTech girişimleri Lemonade ve Wefox, davaya düştükleri iş modeli konusunda anlaştılar

Sigorta sektörü teknolojik yenilikler ile dönüşürken, yeni iş modelleri müşteriler ve şirketler  arasında daha şeffaf bir ortam oluşturulmasını sağlıyor. Paylaşım ekosistemine dayalı iş modeli ile Lemonade de uygulamasında spesifik alanda benzer riskleri taşıyan kişileri buluşturarak şeffaf bir ortam sağlıyor.

Ödenen primleri bir havuzda toplanıyor ve dönem sonunda ise ortada bir kar varsa, bunu bu alandaki katılımcılarla paylaşıyor. Şirket kurucusu Schreiber'a göre sigortacılık alanında oluşabilecek sahtekarlıklar bu sayede en düşük seviyeye çekilirken, geleneksel sigorta şirketi modelinin de çok daha ötesine geçiliyor.

Lemonade'in iş modeli, birçok teknoloji şirketine ilham verirken, Berlin merkezli ONE Insurance ise markayı birebir taklit etmekle suçlanan bir girişim. Wefox Group'a bağlı olan girişime geçtiğimiz Haziran'da  CEO Julian Teickle ve  diğer Wefox yöneticileri Lemonade'i telif hakkı ihlali, sözleşmenin ihlali, bilgisayar sahtekarlığı  gibi nedenlerle dava açıldı. Öte yandan Teicke'nin sahte bir adres ve yanlış doğum tarihi ile bir hesap oluşturduğunu ve Lemonade'e yanlış iddialarda bulundurduğu dava dosyasındaki detaylarda yer alıyor.

Vertical Media'da yer alan bilgilerde, aradan geçen yaklaşık iki ayın ardından Insurtech şirketleri Wefox ve Lemonade, telif hakları anlaşmazlığına yönelik bir çözüm üzerinde anlaştılar. Lemonade CEO'su Daniel Schreiber ve Wefox CEO'su Julian Teicke, yapılan kişisel toplantı sonrasında LinkedIn üzerinden açıklama yaptılar.

Lemonade CEO'su Schreiber, Wefox'un vaat edilen değişiklikleri hayata geçirir geçirmez davanın düşürülmesini kabul etti.  Öte yandan Teicke'e Lemonade ile sözleşmesi yapılan konuşmanın ayrıntılarını da belirtmesine izin verilmedi. Teicke, "Yakınlaşma bizim tarafımızdan bir suçluluk kabul etmiyor, ama Lemonade perspektifini tanıdığımızı gösteriyor. İkimiz de, hesap vermeyecek kadar karlı bir çözüm bulmak istedik.” yanıtını verdi.

Teicke anlaşma gereği alınan kararların ne olduğu konusunda sessizliğini korumak zorunda olsa da, şu sıralar  şirketi Wefox'un yakın geçmişte gündeminde olan bol sıfırlı  yatırımlarına odaklanmak istiyor. Aralarında Salesforce ve Ashton Kutcher gibi yatırımcıların olduğu Wefox'a, Reuters'un haberlerine göre olası yatırım SoftBank'tan gelebilir.

Son olarak C Serisi'nde olan Lemonade'nin de 2017 Aralık ayında SoftBank liderliğinde 120 milyon dolarlık bir yatırım aldığını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.