Sıkça Sorulan Sorular: WhatsApp’ta medya, belge, konum ve kişi gönderimi nasıl yapılır?

Sıkça Sorulan Sorular'ın bu haftaki bölümünde WhatsApp’tan medya, belge, konum ve kişi gönderimiyle ilgili ailelerimizin bize sıkça sorduğu soruları yanıtladık.

Anne babalar için WhatsApp’ta mesajlaşmak günlük hayatın bir parçası haline geldi. Ancak bazen hala medya, belge, konum veya kişileri gönderme konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Aynı şekilde zaman zaman kendilerine gelen konum ve kişi iletileri karşısında bir sonraki adımın ne olduğunu kestiremeyebiliyorlar.

Bunun için sıklıkla evlatlarına başvuranlara, WhatsApp üzerinden medya, belge, konum ve kişileri göndermeyi adım adım anlatalım.  

Öncelikle WhatsApp'ta  medya, belge, konum ve kişi gönderimi yapmak için özelliği kullanabilmek için uygulamaya giriş yaptıktan sonra sohbet ekranına gelmeniz gerekiyor. Bir sohbet açtıktan sonra metin alanının yanındaki Ataş simgesi göreceksiniz. iPhone kullancılarının Ataş simgesi yerine Artı simgesi göreceğini ekleyelim.

Bu simgelere bastığınızda karşınıza Belge, Kamera, Galeri, Ses, Konum ve Kişi seçenekleri çıkacak. iPhone kullanıcılarının ses seçeceğiyle karşılaşmayacağını da belirtelim.

WhatsApp'ta Fotoğraf Gönderme

Kameranızla yeni bir fotoğraf veya video çekmek istiyorsanız Kamera seçeceğine basmalısınız. Bu arada WhatsApp kullanılarak kaydedilen videoların 16 MB ile sınırlı olduğunu söylemekte fayda var.

Telefonunuzun film rulosundan veya albümlerden fotoğraf veya video seçmek için ise Galeriyi seçebilirsiniz. Fotoğrafınızı veya videonuzu seçtikten sonra birden fazla fotoğraf veya video seçmek için sol alt taraftaki Ekle simgesine dokunabilirsiniz.

WhatsApp'ta Belge Gönderimi

Eğer sohbet ettiğiniz kişiye bir dosya göndermek istiyorsanız, Belge seçeneğini kullanabilirsiniz. Belge seçeneği üzerinden iCloud, Google Drive, Dropbox ve Microsoft OneDrive gibi uygulamalardaki belgeleri göndermeniz de mümkün.

Bu arada belge gönderiminde izin verilen maksimum dosya boyutunun 100 MB olduğunu da belirtelim.

WhatsApp'ta Konum Gönderimi

Konumunuzu veya yakındaki bir yeri göndermek istiyorsanız Konum seçeneğini tercih edebilirsiniz. Konum kısmından daha önce oluşturulmuş Pastane veya Kuaför gibi konumları seçebilir ya da Şu anki konumu gönder seçeneği ile sadece o anki konumunuzu gönderebilirsiniz.

Eğer bulunduğunuz konum değiştikçe gönderdiğiniz konum bilgisinin de gerçek zamanlı olarak güncellenmesini isterseniz, mevcut konumu paylaş seçeceğine basabilirsiniz.

WhatsApp'ta Kişi Gönderimi

Eğer sohbet ettiğiniz kişiye bir başka kişinin iletişim bilgilerini göndermek istiyorsanız, kişiyi seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bu seçenekte seçili kişi için telefonun adres defterinde saklanan tüm ayrıntılar paylaşılacaktır. Bu noktada paylaşılmasını istemediğiniz bilgileri İletişim Bilgileri ekranından dokunarak kaldırabilirsiniz.

WhatsApp’ta medya, belge, konum ve kişi gönderimiyle ilgili aktaracaklarımız şimdilik bu kadar. Aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlar kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.