Rekabet Kurumu, Trendyol'un Alibaba tarafından devralınmasını onayladı

Rekabet Kurumu, Trendyol'un Alibaba tarafından devralınmasını onayladı

İnternet dünyasının en önemli firmalarının başında yer alan Alibaba'nın ülkemizin önemli e-ticaret platformlarından olan Trendyol‘a yatırım yaptığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştıkRekabet Kurumu onayında olan süreç bugün sonuçlandı: Trendyol'un Alibaba tarafından devralınmasını onayladı.

Yapılan anlaşmanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Alibaba’nın Trendyol'u devralmasının globalleşme konusundaki kararlılığını göstermesi ve bir dünya devinden ülkemize yapılan yatırımlardan biri olması açısından oldukça önemli.

Anlaşma ile birlikte Trendyol ve Alibaba, Trendyol’un Türkiye ve çevresindeki büyümesini hızlandırmak ve kuvvetlendirmek için beraber çalışacaklarını ve Alibaba’nın Trendyol’a teknoloji, online ticaret, mobil ödeme, lojistik, uluslararası ticaret gibi konularda bilgi ve deneyim paylaşımı yapacağını da hatırlatalım.

Haziran ayında gerçekleşen anlaşma bugün itibariyle Rekabet Kurumu'nun internet sitesi aracılığı ile duyuruldu. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.