AT&T, artırılmış gerçeklik girişimi Magic Leap'e yatırım yaptı

AT&T, artırılmış gerçeklik girişimi Magic Leap'e yatırım yaptı

Artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklanan en ilginç girişimlerinden biri olan Magic Leap, henüz satışa sunulmuş bir ürünü olmamasına rağmen toplamda 2,3 milyar dolar yatırım toplamayı başarmıştı. Bugün ise teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından biri olan AT&T, Magic Leap'e yatırım yaptığını duyurdu.

6,3 milyar dolar değerleme ile yatırım aldı

6,3 milyar dolar değerleme ile yapılan yatırımla birlikte AT&T ve Magic Leap'in iş birliğine gideceğini de ekleyelim. Yapılan anlaşmanın finansal detaylarını paylaşılmadığını da belirtelim. Fakat en son Mart ayında D serisi yatırım turunu tamamlayan Magic Leap, değerlemesinin 6,3 milyar dolara ulaştığını duyurmuştu.

Yapılan özel partnerlik anlaşmasına göre AT&T, mağazalarında Magic Leap'in artırılmış gerçeklik gözlüğü olan Magic Leap One'ı satacak ve gözlük için demo alanları sunacak. Kısacası AT&T müşterileri belirlenen mağazalarda henüz satışa çıkmayan ve yaz aylarında satışa sunulması beklenen Magic Leap One artırılmış gerçeklik gözlüğünü deneyimleme imkanına sahip olacaklar.

Demo alanlarının AT&T'nin Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles ve San Francisco mağazalarında olacağını da ekleyelim. AT&T'nin Magic Leap One artırılmış gerçeklik gözlüğünün sadece son kullanıcı için üretilen versiyonu satacağını da belirtelim. Buradaki tek sorun ise henüz bu versiyonun tanıtılmamış olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.