Dubai'de dünyanın en büyük dikey çiftliği kuruluyor

Dubai'de dünyanın en büyük dikey çiftliği kuruluyor

Özellikle girilmesi zor pazarlarda yabancı sermayeli şirketler için başarılı bir pazara giriş stratejisi olan "Joint Venture"  ile bugün hiç olmadığı kadar çok ve büyük şirketlerarası anlaşmalar imzalanıyor. Pazarı tanıyan yerel bir şirket ile hedef kitleye yönelmek tüketicinin gözünde de daha fazla güven yaratırken, hedef pazardaki tüketici ihtiyaçlarını anlamada da büyük faydalar sağlıyor. Küreselleşmenin getirdiği bu akıllı olağan strateji ile olası bir risk paylaşılıyor, hükümetlerin yabancı sermayeli şirketlere uyguladığı kanunlar da çoğunlukla geçersiz oluyor.

Dikey çiftlik alanında hizmet veren ABD merkezli şirket Crop-One ise Joint Venture stratejisini hayata geçiren güçlü bir örnek. Girişim, dünyanın en büyük hava yolları şirketlerinden biri olan Emirates'in ikram hizmet firması Emirates Flight Catering (EKFC) ile anlaşarak, Dubai'de dünyanın en büyük dikey çiftliğini kurduğunu açıkladı.

Emirates Flight Catering Genel Müdürü Saeed Mohammed'e göre  attıkları bu adım şirket stratejilerinin büyük bir parçası. Zira, sürekli olarak yeniliğe, verimliliğe önem vererek ürün ve hizmet kalitesinin geliştirme yollarına baktıklarını söyleyen Mohammed, "En son teknolojiyi operasyonlarımıza tanıtmak, yüksek kaliteli ve yerel kaynaklı taze sebze tedarik zincirimizi güvence altına alırken, çevresel ayak izimizi önemli ölçüde azaltıyoruz."  diyor.

Tamamlandığında, dikey çiftlik tesisi 12 bin metrekareyi kapsayacak, ancak 900 bin metrekarelik tarım arazisine eşdeğer bir üretim üretim kapasitesine sahip olacak. Tam üretimde tesis, dış alanlardan yüzde 99 daha az su kullanarak, günde 2.700 kg yüksek kaliteli, herbisit içermeyen ve böcek ilacı içermeyen yapraklı yeşillikleri hasat edecek. Aynı zamanda taze ürünlerin hızlı bir şekilde teslim edilmesini, hasat saatlerinde müşterilere ulaşmasını ve yüksek besin değerinin korunmasını sağlayacaktır.

Tesisin inşaatının Kasım 2018'de başlaması planlanıyor ve tamamlanması yaklaşık bir yıl sürecek. İlk ürünlerin, Aralık 2019'da 105 havayolları ve 25 havalimanı salonu da dahil olmak üzere Emirates Flight Catering müşterilerine teslim edilmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.