Robotik süreç otomasyon girişimi Automation Anywhere, 250 milyon dolar yatırım aldı

Robotik süreç otomasyon girişimi Automation Anywhere, 250 milyon dolar yatırım aldı

Robotik Süreç Otomasyonu (RSO) şirketi Automation Anywhere, General Atlantic ve World Inovation Lab (Dünya İnovasyon Laboratuvarı, WiL) katılımıyla New Enterprise Associates (NEA) ve Goldman Sachs Growth Equity liderliğindeki 250 milyon dolarlık A Serisi finansmanını tamamladığını duyurdu.

Serinin tamamlanması ile Automation Anywhere'in değerlemesi 1,8 milyar dolara ulaştı. Yatırım ile teknoloji şirketinin, hızla büyüyen Robotik Süreç Otomasyonu pazarında küresel müşteri sözleşmelerini ve ürün geliştirmeyi hızlandırması bekleniyor.

Öte yandan yatırım ile şirket, Kuzey Amerika, LATAM, Hindistan, Avrupa, Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Singapur'daki (ASEAN) müşteri ilişkilerini derinleştirecek. Şirketin teknolojisini ek coğrafyalara yaymayı planladığını buradan paylaşalım.

Mart 2018 verilerine göre müşteri sayısında %150'lik bir artış gösteren Automation Anywhere, yıllık toplam gelirini  %100'ün üzerinde bir büyüme ile de sürdürüyor.

Automation Anywhere' Kurucu Ortağı Migration Shukla, Akıllı Dijital İşgücü Platformu ile işletmelerin otomasyon süreçlerinin yüzde 80'ine kadar otomatikleştirilebileceğine inanıyor. Geleneksel süreç otomasyon teknolojilerinide bu süreçlerin yalnızca yüzde 20'sini otomatikleştirebileceği belirtiliyor.

RSO pazarında lider olan Automation Anywhere'nin müşteri portföyü ise oldukça geniş. 2003 yılında kurulan şirket, aralarında Google, LinkedIn, Tesco, Siemens gibi küresel şirketlere hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.