Apple yeni iPhone şarj cihazlarında USB Type-C kullanacak

Apple yeni iPhone şarj cihazlarında USB Type-C kullanacak

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın 2018 yılında 3 yeni iPhone modeli ile karşımıza çıkacağından sizlere bahsetmiştik. Apple ve yeni iPhone modelleri ile ilgili yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Bugün ortaya çıkan yeni fotoğraflara göre Apple, yeni iPhone adaptörlerinde USB Type-C kullanacak.

Hızlı şarj desteğine kavuşuyor

Sızıdırılan fotoğraflarda 18 W USB-C şarj cihazının prototipini görüyoruz. Gelen bilgilere göre bu şarj cihazı Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone modellerinin kutusundan çıkacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, MacBook Pro modellerinin şarj cihazlarında da USB Type-C bağlantısını kullanmıştı.

iPhone modelleri hızlı şarj desteğine sahip olsalar da bu desteğe sahip olmaları için özel bir şarj cihazı ve kabloya sahip olmaları gerekiyor. Yeni prototip sayesinde yeni iPhone modellerinin kutularından çıkan şarj cihazları ile hızlı şarj desteğine kavuşabilecekleri söyleniyor.

18 W USB-C şarj cihazının her 3 model için de mi yoksa sadece OLED ekran kullanan modeller için mi kullanılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yok. Bir diğer belirsiz konu ise yeni iPhone modellerinin kullanacağı bağlantı teknolojisi. Yıllardır Lightning bağlantı teknolojisini kullanan Apple, yeni iPhone modelleri ile USB Type-C kullanmaya başlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.