"Kendini kaptırdın" uyarısı yayınlayan Instagram, "Rahatsız Etme" özelliğini de yayınlayacak

Mayıs ayında Instagram'ın istatistiklerine uygulama içinde “harcanan süre”yi ekleyeceğini aktarmıştık. Şirket bugün platformunda "Kendini kaptırdın - haber kaynağına son 2 günde paylaşılan tüm yeni içerikleri gördün" uyarısını yayına aldığını duyurdu.

Şirket, bu uyarının sadece son 48 saat içinde paylaşılan tüm içerikleri çoktan görüntülemiş olan iOS ve Android kullanıcıların görüneceğini belirtti. Bu özelliğin uygulama için güzel yanlarından biri kullanıcıların artık algoritma tarafından dağıtılmış yeni içerik arayışına son verecek olması. Üstelik yayınlanan uyarı sayesinde yeni içerikleri kaçırmaktan endişe eden kullanıcıların gönlüne su serpilecek.

Bu arada Facebook ve Instagram'ın "Rahatsız Etme"  özelliği üzerinde çalıştığını belirtelim. Bu özellik; uygulama üzerinden gelecek olan bildirimleri 30 dakika, 1 saat, 2 saat, 8 saat, bir gün ve tekrar açana kadar kapatmanızı sağlıyor.

İlk olarak WhatsApp Beta and Matt Navarra tarafından Instagram ve Facebook platformlarında fark edilen özellik, bir süredir teknoloji devlerinin gündeminde olan teknoloji bağımlılığının beynimizde bıraktığı olumsuz etkiyi elimine etmek üzerine atılmış bir adım olarak konumlanıyor.

Facebook bu özellik kapsamında kullanıcıların sesi kapatması veya bildirimleri titreşime alması gibi özellikler de sunuyor. Şimdilik her iki uygulamanın da kodunda gizli olan "Rahatsız Etme" özelliği, yakında test aşamasına geçebilir.

Bu arada bu iki uygulamada da kullanıcıların uygulama içinde geçirdiği zamanı gösteren bir panel yer alacağını belirtelim. Daha önce sadece Instagram kapsamında ele aldığımız bu özellik gün başına ve hafta boyunca uygulamalarını ortalama olarak ne kadar kullandığınızı gösterecek.

Aynı zamanda özellik sayesinde kullanıma günlük bir sınır da getirilebilecek. Böylece sınıra yaklaştığınızda uygulamalardan bildirim alabileceksiniz. Şimdiye kadar teknoloji devlerinin ilgisini çeken teknoloji bağımlılığı konusunda Apple ve Google'ın da ciddi adımlar attığını hatırlatalım.

Google  I/O 2018’de  uygulamalar da dahil olmak üzere cihazda geçirdiğiniz vakti, telefonunuzun kilidini kaç kez açtığınızı ve ne kadar bildirim aldığınızı da gösteren Android P’nin yeni panelini tanıtırken, . Apple da, WWDC 2018 etkinliğinde iOS 12 ile uygulamalar için zaman limiti özelliğini yayına alacağını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.