IPG, veri pazarlama şirketi Acxiom'u 2,3 milyar dolara satın aldı

IPG, veri pazarlama şirketi Acxiom'u 2,3 milyar dolara satın aldı

2014 yılında, Türkiye’nin önde gelen dijital ajanslarından Promoqube‘ün tamamını satın alan IPG, veri pazarlama şirketi Acxiom'u 2,3 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Interpublic Group, dünya çapında tahmini 2,2 milyar tüketiciden alınan bilgileri toplayan ve dağıtan veritabanı pazarlama şirketi olan Acxiom'u satın almak için 2 milyar dolardan fazla ödeyeceği yönündeki söylentileri de doğrulamış oldu. Pazartesi günü açıklanan anlaşma ile Acxiom, 2 bin 100 kişilik veri analitiği hizmetini, IPG şemsiyesi altında, McCann Worldgroup, FCB ve IPG Mediabrands ile birlikte devam ettirecek.

IPG'nin başkanı ve CEO'su Michael Roth, her şeyin veriye bağlı olduğu bir dünyada, Acxiom'un her tüketici için temas noktasında kişiselleştirilmiş marka deneyimleri yaratmaya yardımcı olmak için önemli olduğunu söylerken, AMS'i çeşitli IPG varlıklarıyla birleştirmenin, sektörün geleceğini şekillendirmeleri konusunda yardımcı olacağını da belirtti.

IPG, anlaşmanın 2018 yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyor. IPG, Acxiom'un IPG Mediabrands ile uyumlu çalışan, tek başına bir bölüm olacağının da altını çizdi.

Anlaşma, pazarlama kampanyalarını yönlendirmek için tüketici verilerinin kullanımıyla ilgili yeni incelemelerin göz önünde olduğu günlerde yapılmış oldu. Gizlilik tartışması, Avrupa’nın Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni kabul etmesi ve Cambridge Analytica skandalıyla birlikte alevlenmişti. Kaliforniya, yakın zamanda kendi veri gizliliği yasasını yürürlüğe koydu. Bu çerçevede, IPG, Acxiom'un uygulamalarını hayata geçirirken tüm bunları göz önünde bulunduracaktır diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.