Lyft, Kuzey Amerika'nın en büyük bisiklet paylaşım platformu Motivate'i satın aldı

Lyft, Kuzey Amerika'nın en büyük bisiklet paylaşım platformu Motivate'i satın aldı

Paylaşım ekosisteminin güçlü örneklerinden Lyft geleceğin şehir taşımacılığında daha önemli bir rol üstlenecek girişim Motivate'i satın aldı. San Francisco'da Ford Gobikes ve New York'ta Citi Bikes gibi uygulamalarının arkasında olan Motivate, Kuzey Amerika'nın en büyük bisiklet paylaşım servisi olarak biliniyor.

İş ortaklığı, Motivate'nin faaliyet gösterdiği pazarlarda, bisiklet teklifleri oluşturmayı, büyüme ve inovasyon arayışına yatırım yapmayı hedefliyor. Satın alma ile Lyft, kurum kültürünün bir parçası olan "Yeşil Şehirler İnisiyatifi"ne bağlı olarak sürdürülebilir bir dünya misyonuna sadık kaldığını belirtiyor.

Motivate adını koruyacak

Anlaşmanın bir parçası olarak, Lyft, Motivate’in şehir sözleşmeleri de dahil olmak üzere teknoloji ve kurumsal işlevlerini satın alıyor. Yani, Motivate’in bisiklet bakım ve servis işlemleri, Motivate adını koruyarak bağımsız bir iş olarak kalacak ve Kuzey Amerika genelinde bisiklet paylaşım sistemlerini desteklemeye devam edecek.

Bu arada Lyft'in, Motivate ile özellikle toplu taşımacılığa sınırlı erişime sahip olan mahallelerde, sürücülerin gelirlerinden bağımsız olarak, bisiklet paylaşım programlarına erişilebilir olmasını sağlamak için daha fazla kaynak ayırmayı planladığını paylaşalım.

Motivate İcra Kurulu Başkanı Steve Koch ise satın alımdan oldukça memnun görünüyor. Koch, “Birlikte, hizmetlerimizi kamu sektörü ile ortaklaşa entegre etmenin, kentsel ulaşım ortamını değiştireceğine, bisiklet biniciliğini artıracağına ve şehirlerimizi daha iyi hale getireceğine inanıyoruz” dedi.

Motivate, Citi Bike ve Ford GoBike'ın yanı sıra, Divvy (Chicago), Blue Bikes (Boston metro alanı), Capital Bikeshare (Washington, DC metro alanı) dahil olmak üzere Kuzey Amerika'daki en büyük bisiklet paylaşım sistemlerinin çoğunu işletiyor. 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bisiklet paylaşım gezilerinin yüzde 80'i Motivate ile çalışan sistemlerdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.