Açık kaynak projelere ücretsiz logo desteği

Açık kaynak projelere ücretsiz logo desteği

Daha önce yine Github'da oldukça yoğun ilgi gören is.js kütüphanesini paylaştığımız geliştirici Aras Atasaygın tarafından geliştirilen Open Logos, açık kaynak kodlu projelere ücretsiz logo desteği vermeyi amaçlıyor. Çok yeni bir proje olmasına rağmen Github üzerinde 2.000'den fazla yızldız almış ve popüler projeler arasında girmiş bulunuyor.

Aras Atasaygın, geliştirdiği 30 farklı logoyu her açık kaynak kodlu projeye bir adet olmak üzere tasarlamış ve logoyu kullanmaya hak kazanan proje sadece logoyu değil, logonun bütün haklarının da sahibi oluyor.

Beğendiğiniz logoyu kullanabilmek için yapmanız gerekenler aslında oldukça basit. Açık kaynak kodlu bir proje sahibiyseniz kullanmak istediğiniz logoyu Github üzerinden seçerek talebinizi iletiyorsunuz. Projenizi inceleyen topluluk, logo altında sizi oylayarak logoyu alıp alamayacağınız konusunda size yardımda bulunuyor. Yani logo ve proje uyumlu ise, topluluk da buna katılıyorsa logoyu alma ihtimaliniz oldukça yüksek.

1 Temmuz'da başlayan projede ay sonuna kadar oylamalar doğrultusunda her gün bir logo verilecek.

Projenin devamına baktığımız zaman ikinci bir adımının olacağını görüyoruz. Eğer bir tasarımcıysanız ve siz de bu projenin bir parçası olmak istiyorsanız Aras Atasaygın'a ulaşarak katılmak istediğinizi iletebilirsiniz. Açık kaynak kodlu projeleri desteklemek, internet dünyasının daha iyi gelişmesi için oldukça değerli. Kendi yeteneğiniz doğrultusunda katkıda bulunmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.