GastroClub, 2017'de üyelerine 12 milyon TL indirim sundu

GastroClub, 2017'de üyelerine 12 milyon TL indirim sundu

2013 yılında BIC Angel Investments’tan yatırım alan GastroClub, yıllar sonra büyüme yolunda önemli adımlar atarak ilerlediğini paylaştı. İndirimli yeme-içme kulübü GastroClub aradan geçen 3-4 yılda hem kapsama alanını hem de müşteri sayısını katlayarak büyümeye devam ediyor.

Hatırlatmak gerekirse GastroClub, Groupon modeli gibi mekan indirimlerini tekil olarak değil bir kulüp aboneliği olarak satan bir girişim. Yıllık bir bedel ödeyerek dahil olduğunuz indirim kulubü, anlaşmalı mekanlarda yüzde 10-50 arasında değişen indirimler sunuyor. 2012 yılında sadece İstanbul’a özel hizmet vererek kapılarını açan girişim, aldığımız bilgilere göre şu anda 6 şehirde, anlaşmalı 700’den fazla mekanda avantajlar sağlıyor.

2017'de 12 milyon TL tasarruf sağladı

2017 rakamlarına göre 30 bin GastroClub üyesi, toplamda 12 milyon TL daha az hesap ödemiş ki bu noktada GastroClub sahibi bir kişinin masanın tüm hesabını indirimli şekilde ödediğini ekleyelim. Yani masada sadece bir kişinin GastroClub kartı (üyesi) olması tüm hesabın indirimli şekilde ödenmesine yetiyor. Bu da aynı ailenin veya arkadaş grubunun tamamının üye olmadan da indirimlerden faydalanabilmesi anlamına geliyor. Kart kullanımı konusunda da herhangi bir sınır çizilmiyor. Yine 2017 yıl verilerine göre 30 bin üyenin senelik ortalama tasarrufu ise 400 TL civarında olmuş.

Geçtiğimiz dönemde GastroClub özellikle Ege ve Akdeniz sahillerinde yaygınlaşarak Çeşme, Bodrum ve Antalya bölgelerindeki mekanları kapsam dahiline almış. Ayrıca bu bölgelere özel bir Yaz Paketi çıkarmış. İki yüz mekanın dahil olduğu bu paket İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi şehir paketlerinden ayrı olarak sunuluyor ve söz konusu yazlık ilçelere gidecekler için önemli bir indirim imkan sunuyor. Dileyen kullanıcılar tüm illeri kapsayan paketi de satın alabiliyor. Tüm bunlara ek olarak bir de 48 saatlik, ‘hesap kurtaran’ adlı bir GastroClub abonelik paketi bulunuyor. GastroClub’in şehre ve restoran sayısına göre sunduğu paketler 180TL ile 360 TL arasında değişiyor.

Kurumsal müşterilerle hızlı büyüme

Bir buçuk yıl içinde pozitif EBITDA’ya ulaşan GastroClub, BIC yatırımından sonra bir daha yatırım ihtiyacı duymadan yoluna devam etmiş ve 4 yılda restoran ağını 6 katına, kullanıcı sayısını ise 51 katına çıkarmayı başarmış. GastroClub’ın büyümesini hızlandıran en önemli faktör ise kurumsal müşteriler olmuş. En çok ilgi gösteren şirket kategori ise bankacılık olmuş. Dünyanın en büyük ödeme işlemcilerinden VISA’nın sponsorluğunda 3 yıldır hizmet veren Platinum Masa by GastroClub da bunlardan sadece biri.

Yemeğini sipariş ederek değil de mekanda yemek isteyenlerin ilgisini çeken GastroClub, aldığımız bilgilere göre her ay 50’den fazla restorandan üyelik başvurusu alıyor. Günde ortalama 1000 müşterisini partner restoranlarına yönlendiren GastroClub, 2017 yılında 600’den fazla restoran başvurusu almış ama bunların sadece 120’si kabul etmiş.

Gizem Oral Kutman ve Çağlar Karataş tarafından kurulan GastroClub, aldığımız bilgilere göre şu anda 51 binden fazla üyeye sahip ve artık kendini Türkiye’nin ‘yeme-içme sektörünün en büyük sadakat platformu’ olarak tanımlıyor. Bu etiketi doğrulamak elbette kolay değil ancak bazı istatistikler* bu yönde GastroClub'ın önemli bir iş yaptığını gösteriyor.

GastroClub’ın üyelik paketleriyle senede 5 binden TL’den daha fazla tasarruf yapan üyeler olduğu düşünürsek dışarda çok yemek yiyen kişiler veya aileler için oldukça mantıklı bir hizmet olduğunu söyleyebiliriz. Eğer daha önce GastroClub'ı duymadıysanız veya yeniden göz atmak istiyorsanız GastroClub.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

*2017’nin 6 aylık istatistiklerine göre İstanbul’daki 12 restoranda GastroClub üyelerinin yüzde 82’si restoranların ortalama harcama tutarının yüzde 40’nın üzerinde ödemiş ve ziyaret sıklığını arttırmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.