Depo yönetim robotları geliştiren Exotec Solutions, 17.7 milyon dolar yatırım aldı

Depo yönetim robotları geliştiren Exotec Solutions, 17.7 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli yeni bir girişim olan Exotec Solutions, mevcut yatırıcımcılar olan 360 Capital Partners ve Breega'nın da katılımıyla Iris Capital'den 17.7 milyon dolar'lık (15 milyon Euro) bir yatırım topladı.

Exotec Solutions, özellikle e-ticaret depolarını optimize etmek amacıyla kullanılan Skypods adını verdikleri otomatik bir robot geliştiriyor. Siz "satın al" butonuna bastığınız zaman arkada çalışan onlarca farklı insanın sizin siparişinizi atlama ihtimalini ortadan kaldırmayı amaçlıyorlar.

Exotec, e-ticaret depolarının bir bölümünü tamamen robotlarla değiştirmeyi amaçlıyor. Fransa'nın en büyük ikinci e-ticaret sitesi Cdiscount bir süredir bu teknolojiyle denemeler yapıyordu ve aldıkları bir kararla önümüzdeki ay daha fazla robot ve bu robotlar için özel geliştirilen raf siparişi verdiler.

Skypods, temel olarak kutular taşıyabilen ve bunu bir insan operatöre götürüp getirebiliyorlar. Tabi bunu sadece düz zeminlerde yapmıyorlar. Skypods'un önemli özelliklerinden biri de raflar üzerinde aşağı yukarı hareket edip bir raftaki seçili bir kutuyu alabiliyor olması.

Aslına bakarsanız robotlar Exotec'in görünen yüzü. Depoları otomatize etmek, verimli bir lojistik yazılımı geliştirmek işin asıl zor kısmı denebilir. Bu nedenle girişimin önemli bir vaadi daha fazla robot ve raf ile daha az hata.

E-ticaret şirketleri bir gecede depolarını bu robotlarla doldurmayacaklardır tabi ki fakat yavaş yavaş bu sisteme entegre olacak ve en yoğun özel günlerinde sorun yaşamadıklarından da emin olduklarında geçiş çok daha hızlı olacaktır.

Depolarda çalışan robotlara dair en güzel örnek tabi ki Amazon. Dünya devi 2012 yılında perakendeciler için otonom robotlar üreten Kiva Systems’i 775 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Üstelik bu Amazon tarihinin en büyük ikinci satın almasıydı. Şu anda ise Amazon depolarında Kiva tarafından geliştirilen binlerce robot çalışıyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.