Amazon depolarında devrimin adı Kiva Robotları

Amazon depolarında devrimin adı Kiva Robotları

Dünya devi Amazon 2012 yılında perakendeciler için otonom robotlar üreten Kiva Systems'i 775 milyon dolar karşılığında satın aldı. Üstelik bu Amazon tarihinin en büyük ikinci satın almasıydı. Satınalma sonrasında ise Jeff Bezos diğer perakende firmalarına yapılan satışları durdurunca Amazon tüm rakiplerine büyük bir fark atmış oldu.

Şu anda Amazon depolarında binlerce Kiva robotu, insan gücünün yapması gereken bir çok işi otonom bir şekilde yapıyor. Herhangi bir şeye bağlı olmayan Kiva robotları bağımsız bir şekilde hareket ederek bütün görevlerini yerine getiriyor.

Amazon'un kusursuz dağıtım işinin en önemli parçalarından birinin Kiva olduğuna şüphe yok. Tam da bu nedenle Amazon, Eylül 2016'ya kadar dünya genelindeki dağıtım merkezlerinde 30 bin robotu çalıştırmayı hedefliyor.

Her bir Kiva robotu yaklaşık 40 cm yüksekliğinde ve 145 kg civarında. Her biri tek seferde 320 kg'a denk gelen ürünün yerini değiştirebilme kapasitesine sahip.

Şu anda Kiva robotları, perakende sektöründeki önemli devrimlerden biri. Amazon'un rakipleri bu alanda kendi çözümlerini üretmeye çalışacaklar ve başarılı olup olmayacakları henüz bilinmiyor.

Amazon'un sahip olduğu bu güç, önümüzdeki yıllarda gelişmeye devam ederek çok farklı boyutlara ulaşacaktır. Alanında dünya devi olan şirketler robotik teknolojileri ve yapay zekayı çok daha etkin kullanmaya başlamalı. Hem zaman hem de maliyet açısından çok büyük kazançlar sağlandığı Amazon örneğinde olduğu gibi kanıtlanmış bir şey.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.